Θεωρείο: Στοπ στην κριτική στο ΚΙΝΑΛ

Θυμάστε μια περίοδο λίγο πριν από τον πόλεμο, που στο Μαξίμου είχαν στοχοποιήσει το ΚΙΝΑΛ και αποδομούσαν με κάθε ευκαιρία τον Νίκο Ανδρουλάκη;

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θυμάστε μια περίοδο λίγο πριν από τον πόλεμο, που στο Μαξίμου είχαν στοχοποιήσει το ΚΙΝΑΛ και αποδομούσαν με κάθε ευκαιρία τον Νίκο Ανδρουλάκη; Οι προσεκτικοί παρατηρητές θα έχουν διαπιστώσει πως αυτή η πολιτική περίοδος έχει παρέλθει, καθώς το τελευταίο διάστημα –ήδη πριν από το ξέσπασμα του πολέμου– το Μαξίμου έχει ρίξει πολύ τους τόνους έναντι της Χαρ. Τρικούπη. Η εξήγηση μπορεί να είναι διπλή: Αφενός, ο Μητσοτάκης θέλει να επαναπροσεγγίσει τους κεντρώους ψηφοφόρους που είδαν θετικά την εκλογή Ανδρουλάκη, αφετέρου, θέλει να έχει ανοικτό παράθυρο για πιθανή συνεργασία. Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Κυριάκος είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας να πει το ίδιο για το ΚΙΝΑΛ.

Επικοινωνία Μητσοτάκη -Δένδια

Ο πρώτος που ενημέρωσε τηλεφωνικά, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το γεύμα που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο ήταν ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, στον οποίο μετέφερε αναλυτικά, και όχι μόνο το κλίμα, τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο ηγετών. Η επικοινωνία έρχεται να διαλύσει για μία ακόμη φορά τις φήμες για κακή σχέση μεταξύ των δύο πλευρών, που ανακυκλώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πάσχα στην Ελλάδα

Σας έγραφα τις προάλλες πως η αλλαγή φρουράς στην εν Ελλάδι αμερικανική πρεσβεία θα αργήσει λίγο, λόγω πολέμου στην Ουκρανία. Η αντικατάσταση του Τζέφρεϊ Πάιατ «κλείδωσε» σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για αμέσως μετά το Πάσχα, οπότε θα δούμε τον Τζορτζ Τσούνη να αναλαμβάνει καθήκοντα. Η συνεννόηση για την ακριβή ημερομηνία έγινε μεταξύ του νυν πρέσβη και του αντικαταστάτη του, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Ετσι, ο Πάιατ, 6 χρόνια πρέσβης στην Ελλάδα, θα κάνει ένα ακόμη Πάσχα στην Ελλάδα, το οποίο έχει δηλώσει δημοσίως ότι το λατρεύει.

Επάνω στο «Αβέρωφ»

Το «Αβέρωφ» αποτελεί την πιο «ζωντανή» μνήμη της ελληνικής δύναμης στο Αιγαίο. Αυτή η μνήμη θεωρούν κάποιοι ότι μπορεί να αναβιώσει, εάν συνδυαστεί με ένα γεγονός καμπής για το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού, την υπογραφή της σύμβασης για τις τρεις φρεγάτες τύπου FDI επάνω στο θωρηκτό υπό το βλέμμα του Κουντουριώτη. Το «Αβέρωφ» ήταν, όπως και οι FDI σήμερα, όπλο τεχνολογικής υπεροχής, ενώ και τα δύο έχουν το χαρακτηριστικό της ανεστραμμένης πλώρης, που επιτρέπει την ανάπτυξη μεγαλύτερων ταχυτήτων. Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι, καθώς μαζί με τη σύμβαση για τις γαλλικές φρεγάτες πρέπει να υπογραφεί και εκείνη για τα έξι πρόσθετα Ραφάλ, οπότε λόγο έχει και η Πολεμική Αεροπορία…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT