Παναγιωτόπουλος διαψεύδει Ακάρ: Ποτέ δεν συζητήσαμε για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου

Παναγιωτόπουλος διαψεύδει Ακάρ: Ποτέ δεν συζητήσαμε για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου

Η μόνη συζήτηση που έγινε, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, αφορούσε τον τουρισμό και την οικονομία, δήλωσε ο υπουργός

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έγινε καμία συζήτηση με τον Χουλουσί Ακάρ, ούτε για δήθεν συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ούτε για τα ενεργειακά, τόνισε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η μόνη συζήτηση που έγινε, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, αφορούσε τον τουρισμό και την οικονομία, δήλωσε ο υπουργός.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση αναφέρεται: 

«Με τον κ. Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού. Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου. Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου“, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί».

Οι δηλώσεις Παναγιωτόπουλου έγιναν με αφορμή όσων ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Τούρκος ομόλογός του, ότι δηλαδή οι δύο άνδρες μίλησαν για την από κοινού εκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου με την Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή