Στις 7 Απριλίου η ομιλία Ζελένσκι στο Κοινοβούλιο

Στις 7 Απριλίου η ομιλία Ζελένσκι στο Κοινοβούλιο

Την Πέμπτη 7 Απριλίου προγραμματίστηκε να απευθυνθεί στην ελληνική Βουλή ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Υπενθυμίζεται ότι σχετική πρόσκληση του είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεθεπόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου θα έχει, εκτός απροόπτου, τη δυνατότητα να απευθυνθεί στην εθνική αντιπροσωπεία μέσω τηλεσύνδεσης ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οπως διευκρινίστηκε, κατόπιν σχετικής συνεννόησης, η ομιλία του θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά, ενώ θα υπάρξει –έπειτα από σχετικό αίτημα της ουκρανικής πλευράς– και σύντομη παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κων. Τασούλα.

Για την παρουσία τους στην ειδική αυτή συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων θα σταλούν προσκλήσεις και στους 300, πλην όμως αναμένεται να είναι κενά ορισμένα έδρανα: των βουλευτών του ΚΚΕ, καθώς ο Περισσός τάχθηκε χθες κατά της απόφασης να απευθύνει ομιλία ο κ. Ζελένσκι, και ενδεχομένως ορισμένων ακόμα από την πλευρά της Ελλ. Λύσης και του ΜέΡΑ25 που εξέφρασαν ενστάσεις με διαφορετικό σκεπτικό.

Θετικά αποτιμούν την κίνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, κατά τάσσεται το ΚΚΕ – Σύντομη παρέμβαση από τον κ. Τασούλα έπειτα από αίτημα της ουκρανικής πλευράς.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόσκληση προς τον Ουκρανό πρόεδρο απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας τους.

Με τις φράσεις «θετική κίνηση αλληλεγγύης η πρόσκληση στον πρόεδρο Ζελένσκι να μιλήσει στη Βουλή. Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στη διπλωματική προσπάθεια για άμεσο τερματισμό του πολέμου, ως χώρα ειρήνης και ήπιας ισχύος», ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος, μέσω ανάρτησης στο Twitter, εξέφρασε τη θετική στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απολύτως θετικό δηλώνει και το Κίνημα Αλλαγής.

«Ο Ζελένσκι εκπροσωπεί μια αντιδραστική κυβέρνηση, που στηρίζεται από το στρατόπεδο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και ευθύνεται, όπως και η Ρωσία, για το δράμα του ουκρανικού λαού. Αυτή η κυβέρνηση εδώ και χρόνια έχει στηρίξει και ενσωματώσει ναζιστικές οργανώσεις, διώκει και φυλακίζει κομμουνιστές, έχει θέσει εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας» τονίζεται από το ΚΚΕ. «Αλλη μια μονομερής ενέργεια της Ν.Δ. είναι η πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου», αναφέρει η Ελλ. Λύση. Με αιχμές κατά του κ. Ζελένσκι για το ότι «η ναζιστική Ταξιαρχία του Αζόφ παραμένει μέρος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», το ΜέΡΑ25 σχολιάζει μεταξύ άλλων τον προγραμματισμό της ομιλίας Ζελένσκι στη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή