Τουρκική ενόχληση για την άσκηση «Ηνίοχος 2022»

Τουρκική ενόχληση για την άσκηση «Ηνίοχος 2022»

Εως τις 7 Απριλίου θα συνεχιστεί η φετινή πολυεθνική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2022», στην οποία συμμετέχουν συνολικά 130 αεροσκάφη, ελικόπτερα και UAV, αλλά και τα αεροπλανοφόρα «Χάρι Σ. Τρούμαν» και «Σαρλ ντε Γκωλ».

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως τις 7 Απριλίου θα συνεχιστεί η φετινή πολυεθνική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2022», στην οποία συμμετέχουν συνολικά 130 αεροσκάφη, ελικόπτερα και UAV –τα περισσότερα από τα οποία απογειώνονται από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας– αλλά και τα αεροπλανοφόρα «Χάρι Σ. Τρούμαν» και «Σαρλ ντε Γκωλ». Για τη διεξαγωγή της άσκησης έχουν δεσμευθεί περιοχές στο σύνολο του FIR Αθηνών, περιλαμβανομένων και σημείων στο Ανατολικό Αιγαίο. Η τουρκική ενόχληση γι’ αυτό φάνηκε από τις αυξημένες παραβιάσεις και χθες (49), κυρίως από αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και UAV.

Τα ιπτάμενα μέσα που συμμετέχουν στην άσκηση προέρχονται από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβενία και την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ ως παρατηρητές μετέχουν εννέα χώρες. Τη διακλαδικότητα της άσκησης διασφαλίζει και το γεγονός ότι παράλληλα με τον «Ηνίοχο 2022» που διοργανώνει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, θα διεξάγονται και δύο ακόμα ασκήσεις από τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ («Ωρίων 22»), με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων από την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή