Κριτική Κουτσούμπα για το «παράθυρο» συνεργασιών

Κριτική Κουτσούμπα για το «παράθυρο» συνεργασιών

Πολιτικούς διαξιφισμούς προκάλεσε το «παράθυρο» για κυβέρνηση συνεργασίας που άνοιξε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε τριπλές εκλογές, εφόσον δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικούς διαξιφισμούς προκάλεσε το «παράθυρο» για κυβέρνηση συνεργασίας που άνοιξε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε τριπλές εκλογές, εφόσον δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία. Στο ντιμπέιτ παρενέβη και το ΚΚΕ: «Ο κ. Μητσοτάκης “ονειρευόταν” αυτοδυναμία, τώρα αρκείται και σε κυβέρνηση συνεργασίας. Ο κ. Τσίπρας αφήνει ουσιαστικά ανοιχτή την πόρτα για συνεργασία με τη Ν.Δ. “χωρίς τον Μητσοτάκη”. Ο κ. Ανδρουλάκης εγκαταλείπει την “αυτόνομη πορεία” κι αναζητά σοσιαλδημοκράτες “συνεταίρους” και ό,τι ήθελε προκύψει. Μέσα σε δύο ημέρες, όλοι μαζί ταυτόχρονα άλλαξαν “τροπάριο”, γιατί προφανώς αυτό επιβάλλει η απρόσκοπτη εφαρμογή της κοινής αντιλαϊκής στρατηγικής».

«Η Ευρώπη των λαών δεν είναι η Ε.Ε. των πολέμων», ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ από την ημερίδα για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη συνθήκη του Μάαστριχτ.

Εν τω μεταξύ, πολλά ήταν τα μηνύματα που έστειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μια ημέρα νωρίτερα, στην ημερίδα που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη συνθήκη του Μάαστριχτ. «Ευρώπη δεν μπορεί να είναι η Ε.Ε. των ανταγωνισμών, των πολέμων, του καπιταλισμού. Δική μας Ευρώπη των λαών είναι μόνο η Ευρώπη της συνεργασίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού», τόνισε. Συμπλήρωσε πως «η συνθήκη του Μάαστριχτ σηματοδότησε τη στενότερη διακρατική ένωση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου σε οικονομικό, πολιτικό, αλλά και στρατιωτικό επίπεδο. Σηματοδότησε την καπιταλιστική εμβάθυνση, της μέχρι τότε Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, της ΕΟΚ, σε Ευρωπαϊκή Ενωση». Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως «τα θύματα του πολέμου, οι νεκροί και οι τραυματίες, τα εκατομμύρια πρόσφυγες, είναι το τίμημα που πληρώνουν οι λαοί εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. Ενας ανταγωνισμός που εξελίσσεται εδώ και χρόνια, πολύ πριν από τη ρωσική εισβολή, την οποία το ΚΚΕ καταδίκασε από την πρώτη στιγμή».

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο κύμα της ακρίβειας: «Οι πράσινες κατευθύνσεις καταστρέφουν και υποβαθμίζουν το περιβάλλον, φορτώνοντας την ατομική ευθύνη στον λαό, βγάζοντας λάδι τα μονοπώλια και τον πραγματικό ένοχο, το καπιταλιστικό σύστημα. Η ακρίβεια κατατρώει το εργατικό – λαϊκό εισόδημα, η “ενεργειακή φτώχεια” θερίζει τους εργαζόμενους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή