Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Φ. Λέιν της ΕΚΤ

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Φ. Λέιν της ΕΚΤ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στην εξέλιξη των τιμών και την πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, αλλά και οι συνέπειες για την ευρύτερη ευρωπαϊκή οικονομία

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου τον Φίλπ Λέιν, επικεφαλής οικονομολόγο και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στην εξέλιξη των τιμών και την πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, αλλά και οι συνέπειες για την ευρύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Συζητήθηκε επίσης η απόφαση της ΕΚΤ να συνεχίσει, με ευελιξία εάν το κρίνει χρήσιμο, τις επανεπενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα τουλάχιστον έως το τέλος του 2024.

Στη συνάντηση έλαβε επίσης μέρος, από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

 Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή