Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη – Βικτόρια Νούλαντ στη σκιά της Ακρόπολης: Η ξενάγηση σε Δ. Αεροπαγίτου και Πλάκα

Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη – Βικτόρια Νούλαντ στη σκιά της Ακρόπολης: Η ξενάγηση σε Δ. Αεροπαγίτου και Πλάκα

Συνάντηση περίπου μιας ώρας στην σκιά της Ακρόπολης είχε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με την υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Βικτόρια Νούλαντ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης

Συνάντηση περίπου μιας ώρας στην σκιά της Ακρόπολης είχε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με την υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Βικτόρια Νούλαντ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο κ. Μπακογιάννης και η κ. Νούλαντ αναφέρθηκαν στην τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας, αλλά και τη διασπορά 3ης γενιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες, που πρέπει να γνωρίσει και να αγαπήσει την Ελλάδα που έχει αλλάξει. Ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε την κ. Νούλαντ για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής πλευράς ως προς την υποδοχή προσφύγων από την Ουκρανία και την προσπάθεια ώστε τα παιδιά που φτάνουν στην Αθήνα από την βαλλόμενη χώρα, να μην χάσουν ούτε μια μέρα σχολείο. Την κ. Νούλαντ συνόδευσε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρεϊ Πάιατ, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων.

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε μια σύντομη ξενάγηση στην υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου, καταλήγοντας στην Πλάκα, στην οδό που φέρει το όνομα του Αμερικανού φιλέλληνα Ντάνιελ Γουέμπστερ. Στο σημείο έχει τοποθετηθεί από τον δήμο Αθηναίων μια έξυπνη πινακίδα η οποία διαθέτει QRcode. Σκανάροντας με το κινητό την πινακίδα, ο χρήστης μπορεί να πληροφορηθεί στοιχεία για την εκάστοτε προσωπικότητα και τη συμβολή της στο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821 και την σύσταση του ελληνικού κράτους.

Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη – Βικτόρια Νούλαντ στη σκιά της Ακρόπολης: Η ξενάγηση σε Δ. Αεροπαγίτου και Πλάκα-1
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ
Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη – Βικτόρια Νούλαντ στη σκιά της Ακρόπολης: Η ξενάγηση σε Δ. Αεροπαγίτου και Πλάκα-2
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ
Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη – Βικτόρια Νούλαντ στη σκιά της Ακρόπολης: Η ξενάγηση σε Δ. Αεροπαγίτου και Πλάκα-3
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ
Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη – Βικτόρια Νούλαντ στη σκιά της Ακρόπολης: Η ξενάγηση σε Δ. Αεροπαγίτου και Πλάκα-4
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ
Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη – Βικτόρια Νούλαντ στη σκιά της Ακρόπολης: Η ξενάγηση σε Δ. Αεροπαγίτου και Πλάκα-5
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ
Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη – Βικτόρια Νούλαντ στη σκιά της Ακρόπολης: Η ξενάγηση σε Δ. Αεροπαγίτου και Πλάκα-6
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Οι έξυπνες πινακίδες τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Περπατώντας με τους Φιλέλληνες», με την χορηγεία μεταξύ άλλων, της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ενώ πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού που υλοποιείται με τη συνεργασία της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία, 41η ημέρα εισβολής – Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr