Αψιμαχίες ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές

Αψιμαχίες ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές

Και σύγκρουση μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Κουμουνδούρου για τα μέτρα στήριξης έναντι των ανατιμήσεων

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «κάστρο» του ΣΥΡΙΖΑ, την Κρήτη, όπου όμως το ΚΙΝΑΛ λόγω της εκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ανεβάσει σημαντικά τις μετοχές του, συνέχισε τις περιοδείες του ο Αλέξης Τσίπρας. Με τον αέρα των καλών εσωκομματικών αποτελεσμάτων από την εκλογή των συνέδρων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχασε την ευκαιρία να «καρφώσει» τον νέο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη. Τόνισε πως όποια πολιτική δύναμη δεν ζητεί εκλογές είναι σαν να επιθυμεί την παραμονή της Ν.Δ. στην εξουσία και συμπλήρωσε: «Από εδώ, από την Κρήτη, από τη μήτρα της δημοκρατικής παράταξης που άνοιξε τον δρόμο σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, θα συνειδητοποιήσουν ότι όταν στο λιόγερμα βλέπουν τον ίσκιο τους, αυτό δεν είναι το μπόι τους και ότι η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενότητα και μέτωπο απέναντι στη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά». Τις βολές δεν άφησαν αναπάντητες από το ΚΙΝΑΛ: «Ο κ. Τσίπρας, που επίσης ξεχνά τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, είναι με τον κ. Μητσοτάκη πρωταθλητές στο να ζητούν εκλογές από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Μόνο που ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά τη διακυβέρνηση και των δύο. Η χώρα χρειάζεται αλλαγές, που δεν μπορούν να προσφέρουν». Η επανάληψη του αιτήματος για εκλογές από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση και της Ηρώδου Αττικού μέσω του Γιάννη Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας, ζώντας σε ένα παράλληλο σύμπαν ιδιοτέλειας και μικροσυμφερόντων, καταστρώνει εκλογικά σενάρια. Βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την ελληνική κοινωνία».

Και σύγκρουση μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Κουμουνδούρου για τα μέτρα στήριξης έναντι των ανατιμήσεων.

Το «κυρίως μενού» της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα ήταν για άλλη μια φορά η ακρίβεια, εξαπολύοντας νέα σφοδρή επίθεση κατά της Ν.Δ. «Οι τρομακτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας έχουν φέρει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε απόγνωση. Σε συνδυασμό με τις εξίσου πολύ μεγάλες αυξήσεις στα τρόφιμα βασικής κατανάλωσης, στα καύσιμα αλλά και στα ενοίκια, αυτή η απόγνωση σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπεται σε απελπισία. Η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τις επιλογές της για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης, τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, αλλά και την ανοχή στα καρτέλ της αισχροκέρδειας που έχουν βγάλει πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο κέρδος τους τελευταίους οκτώ μήνες», επισήμανε μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε στην αγορά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Οσο η κυβέρνηση προσφέρει στήριξη απέναντι στις επιπτώσεις των διεθνών κρίσεων ακρίβειας και στον σκληρό αγώνα που δίνουν καθημερινά πολίτες και επιχειρήσεις, ο κ. Τσίπρας, με ένα λόγο ξύλινο και χιλιοπαιγμένο, προσφέρει ψεύτικα λόγια και άτοπες διαπιστώσεις. Μόνο που δεν καταλαβαίνει ότι τώρα είναι ο καιρός των έργων και όχι των λόγων. Η κοινωνία ζητάει στήριξη, σταθερότητα και ασφάλεια και η κυβέρνηση, αξιοποιώντας κάθε περιθώριο που υπάρχει, πασχίζει καθημερινά σε αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για να στηριχθεί η κοινωνία και η συζήτηση που είχε με τους πολίτες του Ηρακλείου επικεντρώθηκε στις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Μετά και την ανακοίνωση του διπλασιασμού της επιδότησης του φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τον Απρίλιο, στον προγραμματισμό που κάνει η κυβέρνηση αλλά και στο ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα αναφέρθηκε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα: «Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και λελογισμένα κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Κρατάμε ωστόσο εφεδρείες, έχοντας κατά νου ότι πρέπει να είμαστε βέβαιοι για την αποτελεσματικότητα του οποιουδήποτε μέτρου». Συμπλήρωσε πως ζητούμενο είναι κάθε μέτρο «να περάσει στην τσέπη του καταναλωτή», επαναλαμβάνοντας ότι «τα μέτρα είναι στοχευμένα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή