Βουλή: Διαφωνίες για το σχέδιο ανάπτυξης της Θράκης

Βουλή: Διαφωνίες για το σχέδιο ανάπτυξης της Θράκης

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή η πρόεδρος της Διακομματικής Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε πως «οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης δεν επιθυμούσαν ένα κοινό ενιαίο κείμενο».

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εμφανή τη διάθεση ανάδειξης των γενικότερων ιδεολογικών και άλλων διαφορών μεταξύ των κομμάτων, που επισκίασε τις συνεχείς φραστικές διαβεβαιώσεις για τη βούληση όλων σε αναζήτηση κοινών τόπων και διαμόρφωση κοινής στάσης σε κρίσιμα ζητήματα, προσήλθαν χθες τα κόμματα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης της εθνικής αντιπροσωπείας, αντικείμενο της οποίας ήταν η έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για την ανάπτυξη της Θράκης».

«Εγινε σημαντική προσπάθεια για να καταλήξουμε σε ένα κοινό κείμενο. Συστάθηκε ομάδα εμπειρογνωμόνων για να συμβάλει στη σύνταξη ενός κοινού προσχεδίου. Ομως, παρά τον έναν και πλέον χρόνο, δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα κοινό κείμενο», σημείωσε η πρόεδρος της Διακομματικής Ντόρα Μπακογιάννη. Και αφού πρόσθεσε ότι «οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης δεν επιθυμούσαν ένα κοινό ενιαίο κείμενο», επέμεινε στο να δώσει τόνο αισιοδοξίας για μελλοντική αλλαγή του κλίματος: «Η Θράκη μάς ενώνει, διότι τις ίδιες ευαισθησίες έχουμε όλοι και είναι σκόπιμο, για τα πολλά χρόνια που έρχονται –που αυτό το πόρισμα θα αποτελεί τον μπούσουλα για τις πολιτικές της όποιας κυβέρνησης έρθει στην Ελλάδα– αυτό το πόρισμα να είναι μια βάση για να ξέρουνε πώς θα κινηθούν».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικώς ο Γ. Κατρούγκαλος επισήμανε μεν ότι υπάρχει ανάγκη για επίτευξη συναινέσεων, πλην όμως επικαλούμενος την πολιτική της Ν.Δ. σημείωσε: «Κακά τα ψέματα, δεν ελπίζαμε ποτέ ότι θα μπορέσουμε να έχουμε συμφωνίες, γιατί ξεκινάμε από πολύ σημαντικές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές».

Στις διαφορές των προτάσεων του ΚΙΝΑΛ με τις πολιτικές της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Μ. Κατρίνης, αν και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πεδία στα οποία οφείλουμε να αναζητήσουμε κοινό βηματισμό». Σε παρέμβασή του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο ξεχωριστό πόρισμα που κατέθεσε το κόμμα του, τονίζοντας: «Κινείται σε αντίθετη διαμετρικά κατεύθυνση από τα πανομοιότυπα σχεδόν πορίσματα» των άλλων κομμάτων. Για «ολοκληρωμένο πρόγραμμα» του ΜέΡΑ25 όσον αφορά την ανάπτυξη και της Θράκης έκανε λόγο ο Γ. Βαρουφάκης, ενώ σε παρέμβασή του εκ μέρους της Ελλ. Λύσης ο Κ. Μπούμπας μεταξύ άλλων είπε ότι πρέπει να δημιουργηθεί «πολιτοφυλακή στη Θράκη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή