Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή: Πολιτική θύελλα για ομιλητή-μέλος του τάγματος Αζόφ

Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή: Πολιτική θύελλα για ομιλητή-μέλος του τάγματος Αζόφ

«Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου – Οι διευκρινίσεις Τασούλα και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύμα αντιδράσεων από όλο το πολιτικό φάσμα προκάλεσε χθες η επιλογή της ουκρανικής πλευράς να συμπεριληφθεί στην ομιλία Ζελένσκι προς την εθνική αντιπροσωπεία βιντεοσκοπημένο μήνυμα δύο κατά δήλωση του Ουκρανού προέδρου Ελληνοουκρανών, που ο ένας εξ αυτών είπε πως ανήκει στο τάγμα Αζόφ.

«Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του Τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, σπεύδοντας ταυτόχρονα να επικρίνει σφοδρότατα το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το επίμαχο γεγονός επέρριψε ευθύνες στον κ. Μητσοτάκη: «Είναι εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Ηλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Αλλη εναλλακτική δεν υπάρχει», είπε ο κ. Οικονόμου.

«Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση. Την απόλυτη ευθύνη φέρει ο πρωθυπουργός. Οι ναζί δεν μπορεί να έχουν τον λόγο στη Βουλή», είχε νωρίτερα αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Αλ. Τσίπρας.

Ο κ. Κ. Τασούλας απαντώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, στις εντόνως επικριτικές τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης στη Διάσκεψη των Προέδρων είπε κατ’ αρχήν ότι η προβολή του βίντεο με τους δύο ομιλητές «θα μπορούσε να μην είχε προβληθεί». (Σημειώνεται ότι οι δύο αυτοσυστήθηκαν ως ελληνικής καταγωγής, με τα ονόματα Μιχαήλ και Αναστάσιος, με τον δεύτερο να εμφανίζεται με κουκούλα για να μην αναγνωρίζονται τα χαρακτηριστικά του). Ο κ. Τασούλας επισήμανε ότι δεν είχε γνώση του περιεχομένου του βίντεο από πριν και ενημερώθηκε γενικά για την ύπαρξή του από την ουκρανική πλευρά μόλις 13 λεπτά πριν από την ομιλία Ζελένσκι. Εσπευσε δε να προσθέσει πως θα ήταν «τεράστιο λάθος να θέλουμε να μειώσουμε τη μεγάλη εικόνα και να διευκολύνουμε την προπαγάνδα της Ρωσίας».

«Ντράπηκε και η ντροπή με τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ», σχολίασε το ΚΚΕ, ενώ ανάλογου περιεχομένου σχόλιο έγινε και από το ΜέΡΑ25. Την παραίτηση του κ. Τασούλα ζήτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος. Επικριτικά σχόλια έγιναν και από αρκετούς βουλευτές, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ακούστηκε να λέει πως ήταν «μεγάλο λάθος αυτό που έγινε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή