Στο «κόκκινο» παραμένει η ένταση στην πολιτική σκηνή

Στο «κόκκινο» παραμένει η ένταση στην πολιτική σκηνή

Σε ανάρτησή του στα social media ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα αναφέρει ότι ο μαχητής του Αζόφ στο βίντεο «ουδεμία σχέση έχει με ναζιστικές ενέργειες τις οποίες διαπράττουν οι Ρώσοι στη γη μας».

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμείωτη παρέμεινε χθες η ένταση στο πολιτικό σκηνικό, στον απόηχο της ομιλίας Ζελένσκι στο Κοινοβούλιο και της επιλογής του επιτελείου του προέδρου της Ουκρανίας να μεταδοθεί στο πλαίσιο αυτής της ομιλίας βίντεο με χαιρετισμό μαχητή του γνωστού για τις ακραίες εθνικιστικές θέσεις Τάγματος Αζόφ.

Η κυβέρνηση επιμένει να κάνει λόγο για «αστοχία» και «απαράδεκτο λάθος», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η μεγάλη εικόνα, που είναι η καταδίκη της ρωσικής εισβολής, δεν πρέπει να επισκιαστεί από το επίμαχο γεγονός.

Την ίδια στιγμή, και ενώ πολλαπλασιάζονται τα θλιβερά νέα εις βάρος των αμάχων από το θέατρο του πολέμου, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας επανέλαβε χθες τη θέση της Αθήνας περί της ανάγκης να υπάρξει λογοδοσία για τα εγκλήματα πολέμου. Πρέπει «να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων κατοχής εναντίον Ουκρανών πολιτών αμάχων στην πόλη Μπούκα της Ουκρανίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας (CNN Greece).

«Να μείνουμε και σταθεροί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, καταδικάζοντας χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου (Real) και μεταξύ άλλων πρόσθεσε για το θέμα του βίντεο: «Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι ήταν μια αστοχία, ένα απαράδεκτο λάθος, που προφανώς και δεν έπρεπε να συμβεί. Ομως, αυτό δεν μπορεί σε τίποτα να θολώνει τη μεγάλη εικόνα ότι ο κ. Ζελένσκι είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος μιας χώρας που δέχεται τη ρωσική επίθεση».

Για «φιάσκο της κυβέρνησης που προσέβαλε τον ελληνικό λαό και το Κοινοβούλιο» έκανε λόγο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Εφη Αχτσιόγλου (Πρώτο Πρόγραμμα), ενώ ανάλογου περιεχομένου δηλώσεις έκαναν και άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Βρήκαν την ευκαιρία με το λάθος περί του Αζόφ κι έβγαλαν τα εσώψυχά τους τα φιλοπουτινικά», σχολίασε ο κ. Αδ. Γεωργιάδης (ΣΚΑΪ).
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σ. Σουτένκο, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο μαχητής του Αζόφ που εμφανίστηκε στο βίντεο «ουδεμία σχέση έχει με ναζιστικές ενέργειες τις οποίες διαπράττουν οι Ρώσοι στη γη μας και εναντίον του λαού μας».
Σε χθεσινή ανακοίνωση το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τον πρόεδρο της Βουλής, καταλογίζοντας ευθύνη στον κ. Τασούλα για την προβολή του βίντεο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή