Μαρτυρίες «φωτιά» για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Μαρτυρίες «φωτιά» για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Η ιατροδικαστής που εξέτασε την 20χρονη ανέφερε ότι ο θάνατός της επήλθε από ασφυξία, εξαιτίας της εγκληματικής δράσης του κατηγορουμένου.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, πριν από ένα χρόνο, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, προχώρησαν οι μάρτυρες στη δίκη με κατηγορούμενο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος σκότωσε τη σύζυγό του και σκηνοθέτησε ληστεία για να καλύψει την εγκληματική του δράση. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος παρακολούθησε όλη τη διαδικασία με ψυχραιμία, παρεμβαίνοντας πολλές φορές, δήλωσε από την αρχή της διαδικασίας ότι το έγκλημά του, το οποίο έχει ομολογήσει, τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής.

«Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ. Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ, από τη μέρα που τη γνώρισα», ήταν η απάντησή του στην ερώτηση της προέδρου της δίκης για το αν αποδέχεται ή όχι την κατηγορία.

Η δίκη, που ουσιαστικά άρχισε χθες με καταθέσεις μαρτύρων, προχώρησε σημαντικά, καθώς εξετάστηκαν δύο αστυνομικοί που πήγαν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, όπου δολοφονήθηκε η Καρολάιν Κράους από τον σύζυγό της, ο οποίος σκότωσε και τον σκύλο της οικογένειας, ώστε να γίνει πιστευτή η εκδοχή του περί ληστείας. Και οι δύο αστυνομικοί που μπήκαν πρώτοι στο σπίτι και βρήκαν την άτυχη κοπέλα νεκρή στο κρεβάτι, με το μωράκι της δίπλα και τον κατηγορούμενο δεμένο στο πάτωμα, περιέγραψαν τι είδαν και επέμειναν πως εντύπωση τους προκάλεσε το γεγονός πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν εξαιρετικά ψύχραιμος, παρότι τους δήλωσε ότι ληστές είχαν σκοτώσει τη γυναίκα του.

«Είπαμε ότι ήταν ή πολύ σοκαρισμένος ή πολύ ψύχραιμος. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντίδραση. Μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του ή η έλλειψη αντίληψης της κατάστασης», κατέθεσε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, ενώ ο δεύτερος επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του πρώτου.

«Από τη στιγμή που λύθηκε και μετά, ήταν τρομερά ψύχραιμος. Ηταν σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του. Ημασταν μαζί 3-4 ώρες και δεν μου είπε μια φορά “τι έπαθα! Εχασα τη γυναίκα μου”. Πρώτη φορά στα 20 χρόνια είδα θύμα να έχει τέτοια ψυχραιμία».

Για τα αίτια του θανάτου της άτυχης Καρολάιν μίλησε στη συνέχεια στο δικαστήριο η ιατροδικαστής που εξέτασε την 20χρονη όταν βρέθηκε δολοφονημένη. Ανέφερε ότι ο θάνατός της επήλθε από ασφυξία που προκλήθηκε από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, ενώ πρόσθεσε ότι ο θάνατός της υπήρξε βασανιστικός και επώδυνος. Το ίδιο κατέθεσε και για τον σκύλο της οικογένειας, τον οποίο ο Αναγνωστόπουλος κρέμασε στη σκάλα της μεζονέτας για να υπηρετήσει το αφήγημά του περί ληστείας, αφήγημα που εξακολούθησε να υποστηρίζει για 40 ολόκληρες ημέρες μετά τη δολοφονία της συζύγου του, προκαλώντας, όταν αποκαλύφθηκε το έγκλημα, οργή στην κοινή γνώμη.

Συγκλονιστική υπήρξε και η κατάθεση της γειτόνισσας του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, η οποία ήταν εκείνη που άκουσε αρχικά το γρύλισμα του άτυχου σκυλάκου όταν ο κατηγορούμενος τον κρέμασε και αργότερα τον ίδιο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο που της τηλεφώνησε, όταν είχε σκοτώσει τη σύζυγό του, για να ειδοποιήσει τις Αρχές για την υποτιθέμενη ληστεία.

Η μάρτυρας περιέγραψε τις σχέσεις του ζευγαριού, μίλησε με συγκίνηση για την άτυχη κοπέλα που έχασε τη ζωή της, ενώ ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος διέκοψε πολλές φορές την κατάθεσή της για να στηρίξει τον ισχυρισμό του, ότι δεν είχε προμελετήσει το έγκλημά του. Η δίκη συνεχίζεται και πάντως, αν βρεθεί διαθέσιμη αίθουσα, θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή