«Ναι» από Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ, καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ναι» από Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ, καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Με πλειοψηφία που διαμόρφωσαν Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ, η Εθνική Αντιπροσωπεία χθες κύρωσε μνημόνιο διεθνούς συνεργασίας, με την Τουρκία και τη Ρουμανία, για τη λειτουργία του Κέντρου Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, υπό την «ομπρέλα» του ΝΑΤΟ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πλειοψηφία που διαμόρφωσαν Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ, η Εθνική Αντιπροσωπεία χθες κύρωσε μνημόνιο διεθνούς συνεργασίας, με την Τουρκία και τη Ρουμανία, για τη λειτουργία του Κέντρου Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, υπό την «ομπρέλα» του ΝΑΤΟ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι –όπως επισημάνθηκε– η συζήτηση για τη συγκεκριμένη συνεργασία είχε ξεκινήσει και ουσιαστικά δρομολογηθεί επί των ημερών της δικής του διακυβέρνησης, από τον Απριλίο του 2019, τώρα με την προβολή διαφόρων ενστάσεων έως και με την επίκληση διαφωνίας ως προς τον πυρήνα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας καταψήφισε το νομοθέτημα, μαζί με το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

«Ή συμμετέχεις και είσαι μέσα και συνδιαμορφώνεις από μέσα ή είσαι απέξω και παραπονιέσαι, για να μην πω κλαίγεσαι, και δεν φέρνεις αποτέλεσμα», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ν. Παναγιώτοπουλος, θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία της ελληνικής συμμετοχής σε τέτοια σχήματα διεθνούς συνεργασίας.

Μνημόνιο διεθνούς συνεργασίας για τη λειτουργία Κέντρου Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας στην Κωνσταντι- νούπολη, υπό την «ομπρέλα» του ΝΑΤΟ.

«Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία αυτή, και γιατί το θεωρούμε έναν ακόμη κρίκο της πολιτικής του προκεχωρημένου φυλακίου που δεν παίρνει υπόψη τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, αλλά και πλειοδοσία πίστης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», σχολίασε εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Γ. Κατρούγκαλος. «Εμείς επιδιώκουμε και συμβάλλουμε σε κάθε προσπάθεια ώστε η χώρα μας να είναι συνεπής τόσο στις διεθνείς όσο και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της», αιτιολόγησε τη θετική ψήφο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή