Μητσοτάκης: θέτει διλήμματα ενόψει κάλπης

Μητσοτάκης: θέτει διλήμματα ενόψει κάλπης

Ανέφερε πως το σχέδιό του για τη χώρα δεν ολοκληρώνεται σε μία τετραετία

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις κυβερνητικές προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των διεθνών κρίσεων που έχουν δυσμενείς επιπτώσεις και στην ελληνική κοινωνία, καθώς και στα κεντρικά διλήμματα των επόμενων βουλευτικών εκλογών, αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός, αυτή τη φορά μιλώντας με πολίτες και στελέχη της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σαλαμίνα.

«Το σχέδιο της Ελλάδος που προσωπικά οραματίζομαι δεν είναι ένα σχέδιο το οποίο ολοκληρώνεται σε μία τετραετία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Τα διλήμματα τα οποία θα τεθούν θα είναι πολύ σαφή. Δεν είναι πια τα παραδοσιακά διλήμματα Αριστεράς – Δεξιάς με τα οποία γαλουχήθηκαν ίσως και η δική μας γενιά ή η γενιά των πατεράδων μας και των γονιών μας. Τώρα το βασικό ζήτημα είναι αν θα πάμε μπροστά, αν θα κεφαλαιοποιήσουμε τη σταθερότητα την οποία έχουμε πια ως χώρα ή αν θα ξανακυλήσουμε πίσω σε ένα παρελθόν που πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε».

«Το βασικό ζήτημα είναι αν θα πάμε μπροστά ή αν θα ξανακυλήσουμε πίσω σε ένα παρελθόν που πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος εκ νέου στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «οι αντίπαλοί μας στο συνέδριό τους μας θύμισαν από τι γλιτώσαμε», ενώ σε αντιδιαστολή και για το επικείμενο συνέδριο της Ν.Δ. τόνισε ότι σε αυτό «θα μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά και για την πορεία της χώρας προς το μέλλον».

Νωρίτερα, μιλώντας με κατοίκους της περιοχής ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Τώρα διαχειριζόμαστε διεθνείς κρίσεις και πρέπει πάλι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους. Και τώρα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη μεγάλη ενεργειακή κρίση, που ξέρω πόσο πολύ ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ειδικά οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, θέλω να ξέρετε ότι ήδη έχουμε κάνει πολλά και εφόσον χρειαστεί θα κάνουμε ακόμα περισσότερα. Χρέος της κυβέρνησης είναι να στέκεται δίπλα στους πολίτες, ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε ακραίες εξωγενείς κρίσεις, όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε τώρα». Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι «σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ευρωπαϊκή απάντηση, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει σημαντικά πρόσθετα μέτρα έτσι ώστε να απορροφήσει όσο μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης των λογαριασμών της ηλεκτρικής ενέργειας είναι δυνατό και επιτρεπτό από τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Σαλαμίνα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ Σαλαμίνας «Αγιος Συμεών» και εκτός των άλλων ενημερώθηκε για τη μελέτη επέκτασης του Κέντρου, καθώς υπάρχουν αιτήματα για τη φιλοξενία περισσότερων παιδιών. Μετέβη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Σαλαμίνας, στο οποίο γυναίκες από τη Σαλαμίνα και άλλες περιοχές καταφεύγουν αναζητώντας βοήθεια για θέματα ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης που αντιμετωπίζουν. Τέλος, αφού μετέβη στο δημαρχείο Σαλαμίνας, επισκέφθηκε και τη Μονή Αγίας Φανερωμένης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή