Μητσοτάκης: Οι προσευχές μας αυτές τις άγιες μέρες είναι με τους κατοίκους της Μαριούπολης

Μητσοτάκης: Οι προσευχές μας αυτές τις άγιες μέρες είναι με τους κατοίκους της Μαριούπολης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στο twitter, αναφέρθηκε στους εγκλωβισμένους αμάχους στη Μαριούπολη

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στο twitter, αναφέρθηκε στους εγκλωβισμένους αμάχους στη Μαριούπολη, λέγοντας ότι οι προσευχές μας είναι μαζί τους, όπως και με όλους τους Ουκρανούς.

Τόνισε, δε, ότι πρέπει να τους δοθεί ασφαλής διέλευση από την πόλη.

«Αυτές τις Άγιες Ημέρες του Ορθοδόξου Πάσχα, οι προσευχές μας είναι με τους πολίτες της Ουκρανίας και, περισσότερο από ποτέ, τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στη Μαριούπολη. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του ανθρωπισμού, πρέπει να τους δοθεί η ασφαλής διέλευση από την πολιορκημένη πόλη» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν

Τηλεφωνική συνομιλία για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και την επικείμενη συνάντηση 3+1 (Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ) είχε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο πλευρές «συζήτησαν και για την επικείμενη συνάντηση του μηχανισμού 3+1 για την ενίσχυση της ενεργειακής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, καθώς και των Ηνωμένων Πολιτειών, και την προώθηση των στόχων μας που ενισχύονται από τα κοινά δημοκρατικά ιδεώδη για την περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία».

Επιπλέον, ο κ. Μπλίνκεν ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη σταθερή υποστήριξή της στην Ουκρανία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ισχυρή επιβολή των κυρώσεων και η εκτεταμένη ανθρωπιστική και αμυντική βοήθειά που έχει προσφέρει η χώρα μας.

Τέλος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν πρόσθετους τρόπους για να βοηθήσουν την Ουκρανία, καθώς συνεχίζει να αμύνεται ενάντια στον απρόκλητο και βάναυσο πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία.

Μετά την ολοκλήρωση της επικοινωνίας, ο Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό «για τη σημαντική βοήθεια που η νατοϊκή σύμμαχος Ελλάδα έχει παράσχει στην Ουκρανία, καθώς και για άλλους τρόπους για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στον βάναυσο επιθετικό πόλεμο της Μόσχας. Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερες και πιο σημαντικές».

Μητσοτάκης: Στενός συντονισμός ενάντια στις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνομιλία του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ.

Όπως τόνισε, Ελλάδα και ΗΠΑ, ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, συνεχίζουν τον στενό συντονισμό ενάντια στις απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή