Μητσοτάκης: «Ενθαρρυντικές όλες οι ενδείξεις για τον τουρισμό»

Μητσοτάκης: «Ενθαρρυντικές όλες οι ενδείξεις για τον τουρισμό»

Μπαράζ επισκέψεων σε υπουργεία άρχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας από χθες με το υπουργείο Τουρισμού, ενόψει της τουριστικής σεζόν που αποτελεί στοίχημα για τη χώρα.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ επισκέψεων σε υπουργεία άρχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας από χθες με το υπουργείο Τουρισμού, ενόψει της τουριστικής σεζόν που αποτελεί στοίχημα για τη χώρα. «Περιμένουμε μια καλή χρονιά. Το 2022 θα είναι το πρώτο καλοκαίρι εδώ και τρία χρόνια που δεν θα έχουμε ουσιαστικά πανδημικούς περιορισμούς και σκοπός μας είναι να κεφαλαιοποιήσουμε την καλή εικόνα της χώρας», σημείωσε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη που έκανε με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια και φορείς του χώρου, με αντικείμενο την πορεία και τις προοπτικές του τουρισμού για τη φετινή σεζόν.

Στη συνάντησή του με φορείς του κλάδου ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι για το συμφέρον των εργαζομένων.

«Ολες οι πρώτες ενδείξεις, όλοι οι πρώιμοι δείκτες είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικοί», συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως το πρώτο 20ήμερο του Απριλίου πήγε πάρα πολύ καλά και ως προς τον εισαγόμενο τουρισμό και ως προς τον εγχώριο «και με πολύ σκληρή δουλειά, με τη συνεργασία του κλάδου του τουρισμού, θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση». Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στους εργαζομένους του κλάδου, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει πρόβλημα από τη μη εύρεση εργαζομένων ενόψει της σεζόν. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι εργοδότες θα πρέπει να τηρούν απαρεγκλίτως τους κανόνες της εργατικής νομοθεσίας, στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού: «Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πρέπει να συμμετέχουν στην αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου. Αυτό δεν σημαίνει μόνο καλύτερες απολαβές, σημαίνει και απαρέγκλιτη τήρηση των όρων της εργατικής νομοθεσίας». Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως θα υπάρχουν πολύ αυστηροί έλεγχοι «και δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα φαινόμενο κατάχρησης της ισχύος του εργοδότη εις βάρος των εργαζομένων στον ελληνικό τουρισμό».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον κ. Κικίλια για τη σημαντική προεργασία που έχει πραγματοποιηθεί, καθώς και για τα αισιόδοξα μηνύματα που εκπέμπουν οι πρόδρομοι δείκτες της τουριστικής κίνησης για τους επόμενους μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή