Ενέργεια και επενδύσεις στη συνάντηση Μητσοτάκη με το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

Ενέργεια και επενδύσεις στη συνάντηση Μητσοτάκη με το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε σήμερα, με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, τον Βασιλιά Φίλιππο και την Βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Κατά τη διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών που ακολούθησε έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών σχέσεων Ελλάδας – Βελγίου, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των επενδύσεων, ειδικά στον κλάδο της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μεταρρυθμίσεις και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που έχουν ενισχύσει σημαντικά τις ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα σε μια σειρά από τομείς. Ενημέρωσε ακόμη για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η χώρα μας για την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και τις κινήσεις προκειμένου να καταστεί πύλη εισόδου ενέργειας προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ακόμη, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για το μεταναστευτικό, καθώς υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι απαιτείται κοινή διαχείριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διμερείς σχέσεις, Ουκρανία και προσφυγικό στη συνάντηση ΠτΔ με το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

Το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Βελγίου, καθώς και οι κοινές αξίες και αρχές των δυο χωρών, επιβεβαιώθηκαν κατά την συνάντηση που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο κ. Παύλος Κοτσώνης με τον Βασιλιά και την Βασίλισσα των Βέλγων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Της κατ΄ιδίαν συνάντησης, προηγήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς και η τελετή παρασημοφόρησης στην αίθουσα των Διαπιστευτηρίων. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέδωσε στον Βασιλιά Φίλιππο και την Βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος και ο Βασιλιάς του Βελγίου απένειμε στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Λεοπόλδου. Με την ολοκλήρωση της τελετής μετέβησαν στην αίθουσα του πρώτου ορόφου, όπου διεξήχθη η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Βασιλιά και της Βασίλισσας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον κύριο Παύλο Κοτσώνη.

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου συνοδευόταν στο Προεδρικό Μέγαρο από πολυάριθμη αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από ανώτατα Κυβερνητικά στελέχη και Υπουργούς, εκπροσώπους του Παλατιού, καθώς και αρκετούς δημοσιογράφους. Στις 20:00 το βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου και της αντιπροσωπείας που το συνοδεύει στην τριήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή