ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρή κριτική με αιχμή ενέργεια και ακρίβεια

ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρή κριτική με αιχμή ενέργεια και ακρίβεια

Το διπλό μείζον πρόβλημα του κόστους ενέργειας και της ακρίβειας θα βρίσκεται στην αιχμή της σφοδρής κριτικής που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική πολιτική και κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διπλό μείζον πρόβλημα του κόστους ενέργειας και της ακρίβειας θα βρίσκεται στην αιχμή της σφοδρής κριτικής που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική πολιτική και κατά το αμέσως προσεχές διάστημα. Αυτό καταδεικνύουν αφενός ο σχεδιασμός της σημερινής περιοδείας του προέδρου του κόμματος Αλ. Τσίπρα στην Ηλεία, καθώς περιλαμβάνει επίσκεψη στην τοπική αγορά και συναντήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους, και αφετέρου οι πυκνές δηλώσεις κορυφαίων στελεχών αυτές τις ημέρες.

Για «μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει άμεσα» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ν. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ειδικά για την τιμή του ρεύματος (δηλώσεις στο Open): «Η Ελλάδα είναι αρνητική πρωταθλήτρια όλο τον Απρίλιο στην τιμή του ρεύματος στη χονδρεμπορική και το 99% των αυξήσεων περνά στους πολίτες. Η δεύτερη χώρα στο αντίστοιχο ποσοστό είναι η Αυστρία με 46%». Στο ίδιο πλαίσιο επανέλαβε ότι «υπάρχουν μέτρα που θα μπορούσε να έχει λάβει η κυβέρνηση και δεν το έχει κάνει», ενώ όσον αφορά την πανδημία σημείωσε: «Με ευθύνη της κυβέρνησης ζήσαμε μια υγειονομική τραγωδία». Σε ανάλογους τόνους η βουλευτής Αναστασία Γκαρά μίλησε για «αρνητικά ρεκόρ στον πληθωρισμό και στους θανάτους λόγω της διαχείρισης της πανδημίας» από την κυβέρνηση.

Η στρατηγική της Κουμουνδούρου αποτυπώνεται στις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών – Σήμερα στην Ηλεία ο κ. Τσίπρας, για συναντήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους.

«Τα νοικοκυριά, οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στα όριά τους εδώ και μήνες. Η κατάσταση είναι αβίωτη για την πλειονότητα των πολιτών», δήλωσε η πρώην υπουργός Εφη Αχτσιόγλου (Real), για να προσθέσει μεταξύ άλλων: Πρέπει «να νομοθετηθεί πλαφόν στη χονδρική και στη λιανική τιμή του ρεύματος, να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και να επιστραφούν στην κοινωνία, να γίνει παρέμβαση στη ρήτρα αναπροσαρμογής για την προστασία των καταναλωτών, να ανασταλούν οι διακοπές ρεύματος, να γίνει έλεγχος της αγοράς από τη ΡΑΕ και να μειωθούν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμων και ο ΦΠΑ στα τρόφιμα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Π. Σκουρλέτης, τέλος, μίλησε για «επιστροφή του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ απευθείας στο ελληνικό Δημόσιο», σημειώνοντας ότι αυτό συνιστά για τον ΣΥΡΙΖΑ «κορυφαίο θεσμικό – πολιτικό ζήτημα, και έτσι θα το αντιμετωπίσουμε, αναζητώντας εκ προοιμίου την πολιτική συνδρομή σύσσωμης της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Να μη ζήσουμε με το νερό ό,τι ζούμε με το ηλεκτρικό ρεύμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή