ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» στην επιστροφή ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» στην επιστροφή ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ

Yπέρ της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ τάσσεται επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με ερώτηση 24 βουλευτών του υποστηρίζει πως η παράταση της αναστολής τους «στερείται νομικής αλλά και επιστημονικής βάσεως».

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «η αξιωματική αντιπολίτευση πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των αντιεμβολιαστών», η Ν.Δ. απάντησε στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να επαναδιατυπώσει, μέσω ερώτησης βουλευτών προς τον υπουργό Υγείας, τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με την οποία είναι άδικη η αντιμετώπιση από την κυβέρνηση των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

«Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την εφαρμογή μιας πολιτικής η οποία αφενός μεν στερείται νομικής αλλά και επιστημονικής βάσεως, αφετέρου δε πλήττει βάναυσα την αρχή της αναλογικότητας, που πρέπει να τηρείται μεταξύ επιβαλλόμενου μέτρου και επιδιωκόμενου σκοπού», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ερώτησή τους 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: «Το υγειονομικό όφελος από την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι ανύπαρκτο. Ο σκοπός της προστασίας της δημόσιας υγείας θα μπορούσε να επιτευχθεί με άλλα ηπιότερα μέτρα, όπως με την εφαρμογή πρωτοκόλλων, που θα προβλέπουν τη διενέργεια δύο rapid tests ανά εβδομάδα».

Να επιστρέψουν στο ΕΣΥ οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί ζητούν με ερώτηση στη Βουλή 24 βου- λευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της τονίζει ότι για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η μόνη επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ «είναι η γραμμή Πολάκη. Η γραμμή που καλούσε σε συγκεντρώσεις υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Η γραμμή που ισχυριζόταν ότι δεν θα έχουμε εμβόλια. Η γραμμή που χαρακτήριζε “ξεστοκάρισμα” το εμβόλιο στους νέους. Η γραμμή που αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων». Και προστίθεται: «Οι πολίτες όλα αυτά τα βλέπουν, τα γνωρίζουν και στο τέλος της τετραετίας θα αξιολογήσουν το ήθος και τη στάση κάθε κόμματος, δίνοντας ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Την ίδια στιγμή, ανεβαίνουν οι τόνοι στη σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με επίκεντρο το ζήτημα του κόστους ενέργειας και την ακρίβεια. Με ερώτησή του για την «Ωρα του πρωθυπουργού», αλλά και με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Ηλεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του προσωπικά στον πρωθυπουργό, κλιμακώνοντας την κριτική του με φράσεις ιδιαίτερης οξύτητας, όπως ότι «ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως ο βασιλιάς του καρτέλ της ενέργειας». Σε ανάλογα υψηλούς τόνους, άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Χρησιμοποιώντας μονότονα τα γνωστά αντιπολιτευτικά κλισέ, ανακυκλώνοντας τα ίδια στερεότυπα και λέγοντας συνέχεια ασύστολα ψέματα, το μόνο που καταφέρνει ο κ. Τσίπρας είναι να επιβεβαιώνει ότι σε ένα περιβάλλον επάλληλων διεθνών κρίσεων μόνο τοξικότητα έχει να εισφέρει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή