Θεωρείο: Το ΠΑΣΟΚ και οι δημοσκοπήσεις

Θεωρείο: Το ΠΑΣΟΚ και οι δημοσκοπήσεις

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιλογές του ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές για το «νέο όνομα», που δεν θα είναι ακριβώς νέο, είναι οι εξής δύο: ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ σκέτο δεν υπάρχει πουθενά, για δύο λόγους: πρώτον, για τους γνωστούς οικονομικούς που αφορούν τον ΑΦΜ και, δεύτερον, για αμιγώς πολιτικούς. Στις μετρήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ σκέτο βγήκε… τελευταίο ως επιλογή, που σημαίνει πως πλέον τα χρόνια έχουν περάσει και ακόμα και οι ψηφοφόροι του έχουν συνηθίσει το όνομα Κίνημα Αλλαγής, που φαίνεται ως το επικρατέστερο να πλαισιώσει το όνομα.

Υπουργείο Καινοτομίας

Ενα θέμα που θα το βρούμε μπροστά μας και δεν έχει καταφέρει να αναδείξει όσο θα έπρεπε η κυβέρνηση είναι αυτό της καινοτομίας. Το θέμα της καινοτομίας είναι πολυδιασπασμένο μεταξύ υπουργείων. Για παράδειγμα μόνο, θα σας πω πως η καινοτομία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανήκει στο υπ. Παιδείας και όχι στο αρμόδιο υφυπουργείο. Μια κίνηση που θα αναδείξει τη σημασία του θα ήταν να δημιουργηθεί αυτόνομο υπουργείο Καινοτομίας και Ερευνας στο οποίο θα υπάγονται όλα τα συγκεκριμένα ζητήματα. Ο Κυρ. Μητσοτάκης το ξέρει καλά το θέμα και επειδή τώρα δεν είναι της παρούσης, φαντάζομαι πως μετά τις εκλογές θα είναι μια βασική προτεραιότητα.

Η ιστορία του Βουλγαράκη

Κάτι παραπάνω από ευχάριστο ήταν το κλίμα στη συνάντηση των πρώην προέδρων της ΟΝΝΕΔ με τον γ.γ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, τον γραμματέα Παύλο Μαρινάκη και τον γενικό διευθυντή Γιάννη Μπρατάκο. Οι ιστορίες από τα παλιά έδωσαν και πήραν σε ένα αμιγώς «γαλάζιο» δείπνο, από το οποίο δεν έλειψαν οι αιχμές για το ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Βουλγαράκης θυμήθηκε την εποχή που ήταν υπουργός Πολιτισμού και είχε μπει στο Τατόι μετά τη σφράγισή του για να ξεκινήσει η αξιοποίησή του. Κάπου εκεί πετάχτηκε κάποιος και θύμισε πως τότε το ΠΑΣΟΚ είχε αντιδράσει εντόνως με ανακοίνωση. Ποιος την υπέγραφε, το αφήνω για κουίζ.

«Καρφί»

Προς όλες τις κατευθύνσεις απευθύνθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε φόβους για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, άσκησε κριτική στο πολιτικό σύστημα πως «μιλάει εκτός θέματος» και τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Μεταξύ άλλων πέταξε και ένα τεράστιο «καρφί» στον Γιώργο Παπανδρέου θυμίζοντας πως αυτός ήταν που είχε προτείνει στον Αντώνη Σαμαρά και στον Γιώργο Καρατζαφέρη να συμμετάσχουν στην τρικομματική του Παπαδήμου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή