Τατάρ: «Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να χύσουν αίμα»

Τατάρ: «Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να χύσουν αίμα»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε πως «οι Ελληνοκύπριοι έχουν ξεκινήσει ένα επιθετικό εξοπλιστικό πρόγραμμα και ετοιμάζονται να χύσουν αίμα».

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε πως «οι Ελληνοκύπριοι έχουν ξεκινήσει ένα επιθετικό εξοπλιστικό πρόγραμμα και ετοιμάζονται να χύσουν αίμα».

Εμφανώς ενοχλημένος από το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Τατάρ προσπάθησε να παραλληλίσει την κατάσταση στην Κύπρο με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. «Αυτό που συνέβη στην Ουκρανία έδειξε σε όλο τον κόσμο πόσο δίκιο είχαμε. Παλαιότερα οι Ελληνοκύπριοι εξοπλίζονταν για αμυντικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή το δόγμα έχει αλλάξει και το τελευταίο διάστημα στους Ελληνοκυπρίους έχουν παραχωρηθεί όπλα και οπλικά συστήματα αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ. Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να χύσουν αίμα, προσπαθούν να σύρουν την Κύπρο πίσω στο χαώδες περιβάλλον πριν από το 1974», δήλωσε ο κ. Τατάρ.

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ερσίν Τατάρ, εμφανώς ενοχλημένος από το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στη συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Türkiye υποστήριξε πως στην Κύπρο εφαρμόζεται σενάριο παρόμοιο με αυτό της Ουκρανίας και πως πολλές χώρες προσπαθούν να απομακρύνουν την Τουρκία από εγγυήτρια δύναμη, κάτι το οποίο, κατά την άποψή του, «θα δημιουργήσει μεγαλύτερο χάος στο νησί».

Υποστήριξε πως πρωταρχικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μια Κύπρος χωρίς την Τουρκία και στη συνέχεια να μετατραπεί ολόκληρη η περιοχή σε ένα νησί της Ε.Ε. με ελληνοκυπριακή ταυτότητα. Υπάρχουν «δυνάμεις που θέλουν να καταπιούν την Κύπρο, θέλουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου, αλλά και τη Μεσόγειο, που έχει μεγάλη σημασία λόγω της ενεργειακής και στρατηγικής της θέσης», υποστήριξε.

Ο κ. Τατάρ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως «ο τουρκικός στρατός αποτελεί στοιχείο ασφάλειας και σταθερότητας τόσο για την ελληνική πλευρά όσο και για τους Τούρκους» και τόνισε ότι «μαζί με τη μητέρα πατρίδα είμαστε έτοιμοι να χαλάσουμε τα παιχνίδια όλων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή