Μ. Γκάγκα: Ο προσωπικός γιατρός θα πληρώνεται από το Δημόσιο

Μ. Γκάγκα: Ο προσωπικός γιατρός θα πληρώνεται από το Δημόσιο

Στο νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3» η κ. Γκάγκα εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο θεσμός του προσωπικού γιατρού θα ξεκινήσει μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο και έως το τέλος του χρόνου θα έχουν γραφτεί αρκετοί πολίτες στο σύστημα ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει.

Όπως εξήγησε πρόκειται για γιατρούς από το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, συμβεβλημένους στον ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες και πρόσθεσε ότι θα περιλαμβάνει παθολόγους και γενικούς ιατρούς, αλλά και άλλες ειδικότητες.

Μάλιστα, ο προσωπικός γιατρός θα μπορεί επίσης να γράφει φάρμακα και εξετάσεις.

Σημείωσε ότι οι γιατροί αυτοί θα πληρώνονται από το δημόσιο και το σχετικό κονδύλι έχει προϋπολογιστει και θα συζητηθεί στη βουλή.

Η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι παράλληλα θα τεθεί σε ισχύ ο ψηφιακός φάκελος του ασθενούς τον οποίο θα συμπληρώνει ο προσωπικό γιατρός αλλά θα συμπληρώνεται και κάθε φορά που χρειάζεται κάτι ο ασθενής

Τέλος, τόνισε ότι ο θεσμός του προσωπικού γιατρού θα κάνει τους πολίτες να αισθανθούν πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια για την υγεία τους

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή