Καθυστέρησαν τα μέτρα στήριξης, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Καθυστέρησαν τα μέτρα στήριξης, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για μεγάλη αργοπορία και για εννεάμηνη καθυστέρηση όσον αφορά την ανακοίνωση των μέτρων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, κορυφώνοντας την κριτική του προς την κυβέρνηση.

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μεγάλη αργοπορία και για εννεάμηνη καθυστέρηση όσον αφορά την ανακοίνωση των μέτρων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, κορυφώνοντας την κριτική του προς την κυβέρνηση. Από την αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν πως το Μαξίμου επέλεξε να μη βάλει πλαφόν στη χονδρική και στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, τη στιγμή που το καμπανάκι της ακρίβειας χτυπούσε από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την Καβάλα όπου περιόδευσε, δήλωσε πως «έντρομος ο πρωθυπουργός μπροστά στην οργή και στην αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθεί να πάρει κάποια μέτρα για να σώσει οτιδήποτε και αν σώζεται». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με εμπόρους, εργαζομένους, καταναλωτές και δήλωσε: «Για εμάς, όποια μέτρα, έστω και τα πολύ αργοπορημένα, είναι καλοδεχούμενα. Ακόμα πιο καλοδεχούμενη όμως είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει. Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία για να σταματήσει αυτή η παρακμή για τον τόπο. Η Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, να έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που είναι τελευταία στους μισθούς, τελευταία στην ελευθερία του Τύπου, τελευταία σε επιδόσεις που ντροπιάζουν τη χώρα πανευρωπαϊκά».

Ολη η καμπάνια και τα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις εσωκομματικές εκλογές της επόμενης Κυριακής έχουν διττό στόχο. Απευθύνεται πρόσκληση στους ψηφοφόρους του κόμματος να προσέλθουν στις κάλπες για την πανηγυρική επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα στη θέση του προέδρου και παράλληλα κλιμακώνεται η επίθεση προς την κυβέρνηση. Σε αυτή τη γραμμή, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Στις 15 του Μάη, λοιπόν, καλούμε τους πολίτες στις εσωτερικές μας διεργασίες. Να συμμετάσχουν ενεργά και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρία χρόνια τώρα εργάζεται άοκνα για να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους μεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Οσο γρηγορότερα τόσο το καλύτερο».

Κλιμακώνει την επίθεση προς το Μαξίμου ο κ. Τσίπρας μία εβδομάδα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές – «Η κυβέρνηση υπερασπίζεται το επίπεδο ζωής των πολιτών», λέει ο κ. Οικονόμου.

«Σχέδιο και σοβαρότητα»

«Ο πρωθυπουργός με ψυχραιμία, σχέδιο και σοβαρότητα χειρίζεται, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, αποτελεσματικά κάθε μεγάλη κρίση που ενέσκηψε, μεριμνώντας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της κοινωνίας και της πατρίδας», ήταν η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως «έντρομος και απεγνωσμένος είναι ο κ. Τσίπρας, που σ’ όλη την πολιτική του πορεία επενδύει στις κρίσεις για να σπείρει με ψέματα τη διχόνοια, τον πανικό και την καταστροφή. Οσο ο κ. Τσίπρας θα αναζητά το επόμενο μετερίζι αντιπολίτευσης που να εξυπηρετεί τα αδιέξοδά του, η κυβέρνηση με σχέδιο και σύνεση θα προάγει το δημόσιο συμφέρον και θα υπερασπίζεται το επίπεδο ζωής των πολιτών».

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν πως «ενώ τις τελευταίες μέρες άφηνε να διαρρέει ότι επρόκειτο να λάβει μέτρα κατά της αισχροκέρδειας με την επιβολή πλαφόν, τελικά τα όσα ανακοίνωσε εξακολουθούν την ίδια λογική που εφάρμοζε μέχρι σήμερα, δηλαδή την επιδότηση της αισχροκέρδειας».

Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να ανοίξει το δημόσιο ταμείο και να βγάλει χρήματα των φορολογουμένων για να καλύψει μέρος των σπασμένων. Σε σχέση με τα υπερκέρδη αναφέρουν: «Περιμένουμε δε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε το ποσό που θα ομολογήσουν από τα περίπου 1,5 δισ. ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία μέχρι χθες δήθεν δεν υπήρχαν, αλλά τελικά λόγω της πίεσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναγκάστηκαν να εξαγγείλουν ότι θα φορολογήσουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή