Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Κωδικός συσπείρωση

Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Κωδικός συσπείρωση

Με προεκλογικό άρωμα το 14ο συνέδριο που ανοίγει τις πόρτες του σήμερα

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκινάει σήμερα στο Μetropolitan Expo, σηματοδοτεί χωρίς αμφιβολία την έναρξη μιας άτυπης προεκλογικής περιόδου, περίπου ένα χρόνο πριν λήξει η τετραετία, καθώς εκτός των άλλων έχει στόχο να συσπειρώσει τα στελέχη του κόμματος, τα οποία έπειτα από 2,5 χρόνια πανδημίας θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν από κοντά σε μια αμιγώς κομματική εκδήλωση.

Το σύνθημα που θα πλαισιώσει το συνέδριο δηλώνει από μόνο του και με ξεκάθαρο τρόπο τον στόχο του συνεδρίου. «Δίπλα στους πολίτες» αναφέρει το κεντρικό σλόγκαν, επικεντρώνοντας σε όλα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις πολλαπλές κρίσεις που έχουν εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του, από την πανδημία έως την τρέχουσα ενεργειακή κρίση.

Αλλωστε, οι χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού έγιναν σε αυτό το χρονικό σημείο, ώστε να ενδυναμώσουν το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου και να επιβεβαιώσουν πως η κυβέρνηση κινείται πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολλών, και δη των πιο αδυνάτων. Οπως προαναφέρθηκε, το συνέδριο θα δώσει ατύπως και το σύνθημα ενός προεκλογικού αγώνα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, καθώς η Ν.Δ. διαθέτει μακράν από το δεύτερο κόμμα τον πιο ισχυρό και βαθύ κομματικό μηχανισμό στη χώρα. Το πρόσφατο τραπέζι του Γρηγόρη Δημητριάδη, του Παύλου Μαρινάκη και του Γιάννη Μπρατάκου με όλους τους πρώην προέδρους της ΟΝΝΕΔ είχε ακριβώς τον ίδιο σκοπό, της συσπείρωσης και του συμβολισμού της συνέχειας του κόμματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, στο συνέδριο θα υπάρχει μόνο ένας φάκελος, καθώς θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένο, και αυτός θα αφορά τον απολογισμό του έως τώρα κυβερνητικού έργου. Σε αυτό το σκέλος αναμένεται να επικεντρωθεί και η ομιλία του πρωθυπουργού που θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα.

Απολογισμό του κυβερνητικού έργου θα κάνει ο πρωθυπουργός – «Δίπλα στους πολίτες» το κεντρικό σύνθημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφενός θα μιλήσει για το κυβερνητικό έργο αυτά τα τρία χρόνια και το πόσο έχει σταθεί δίπλα στους πολίτες η κυβέρνησή του, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αφοπλίσει και την αξιωματική αντιπολίτευση που επιχειρεί να μονοπωλήσει τη φιλολαϊκή ατζέντα.

Αφετέρου θα απευθυνθεί στα στελέχη του κόμματος, παλαιά και νέα, ώστε να τονώσει τον κομματικό πατριωτισμό ενόψει των επόμενων εκλογών.

Ανανέωση

Ενα από τα χαρακτηριστικά του συνεδρίου θα είναι και η ανανέωση. Η Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει πρόβλημα στις νέες γενιές και η αύξηση της επιρροής του κόμματος στις νέες ηλικίες αποτελεί κεντρικό στοίχημα. Η αρχή θα γίνει από το ίδιο το κόμμα, καθώς η νέα Πολιτική Επιτροπή θα έχει για πρώτη φορά ηλικιακό μέσο όρο κοντά στα 40 έτη. Εξάλλου, το 1/3 της νέας Πολιτικής Επιτροπής αναμένεται να είναι γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα, από τα 150 μέλη τα 45 θα είναι γένους θηλυκού, με τη Ν.Δ. να δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ένταξη γυναικών στο κόμμα. Παράλληλα, η συσπείρωση των στελεχών θα αποτυπώνεται και στη νέα Πολιτική Επιτροπή, καθώς αποφασίστηκε η «επιστροφή» όλων των πρώην προέδρων της ΟΝΝΕΔ ex officio. Με τον ίδιο τρόπο θα συμμετάσχουν και άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως πολίτες του απόδημου Ελληνισμού, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και πρόεδροι των επιμελητηρίων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό της νέας Πολιτικής Επιτροπής περίπου σε 400 άτομα και θέτοντας το σύνολο του κομματικού μηχανισμού σε πλήρη ετοιμότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή