Θεωρείο: Τα σενάρια για Γεραπετρίτη

Θεωρείο: Τα σενάρια για Γεραπετρίτη

Η στήλη σάς έχει ενημερώσει δις πως η υποψηφιότητα Γιώργου Γεραπετρίτη στον Πειραιά ουδέποτε είχε «κλειδώσει» οριστικά…

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στήλη σάς έχει ενημερώσει δις πως η υποψηφιότητα Γιώργου Γεραπετρίτη στον Πειραιά ουδέποτε είχε «κλειδώσει» οριστικά και όλα ήταν υπό αίρεση και υπό συζήτηση. Ο υπουργός Επικρατείας άλλωστε έχει πάρει στους ώμους του πολύ μεγάλα βάρη και είναι λογικό να ζυγίζει με μεγάλη προσοχή τα επόμενα βήματά του. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γεραπετρίτης δεν θα είναι κάπου υποψήφιος, καθώς σε συνομιλητές του λέει πως κλίνει όλο και περισσότερο προς την απόφαση επιστροφής στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα.

Οριστικά στην Α΄ Πειραιά

Η πληροφορία αυτή «κουμπώνει» με μία ακόμα. Η Δόμνα Μιχαηλίδου φαίνεται πως «κλειδώνει» οριστικά να είναι υποψήφια στην Α΄ Πειραιά, παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα της είχε ζητηθεί και είχε αποδεχθεί να είναι στην Α΄ Αθήνας. Η αλλαγή στα πλάνα προκύπτει και από την παραπάνω πληροφορία, καθώς η απουσία Γεραπετρίτη από τα ψηφοδέλτια «αδειάζει» μία θέση στο λιμάνι. Επιπλέον, οι μετρήσεις που έγιναν στην Α΄ Πειραιά έβγαζαν τη Δόμνα πιο ψηλά από την Α΄ Αθήνας, κάτι που προφανώς ελήφθη υπόψιν.

Τα δεδομένα

Η μη κάθοδος της Δόμνας στην Α΄ Αθήνας και η αποχώρηση του Μπογδάνου που είχε εκλεγεί με τη Ν.Δ. αλλάζουν τα δεδομένα, καθώς μπορεί να ανοίξουν την όρεξη αρκετών να δοκιμάσουν την τύχη τους στην πρώτη περιφέρεια της χώρας. Ο ανασταλτικός παράγων, ωστόσο, είναι πως η Ν.Δ., μετά την απογραφή, θα χάσει μία έδρα στην εν λόγω περιφέρεια. Συνεπώς μπορεί το ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθήνας να παραμείνει ως έχει.

Eλεύθερη πτώση

Μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις πανελλαδικά καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στην Καστοριά. Επειδή όλα έχουν εξήγηση, εκεί ο τοπικός βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας αναλώνεται έντονα στην παλιά και διαχρονική κόντρα του με την πρώην βουλευτή και διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. Οι πολίτες, ως γνωστόν, ουδόλως ενδιαφέρονται για τις προσωπικές αψιμαχίες και ως εκ τούτου η Ν.Δ. στην Καστοριά χάνει δυνάμεις. Είναι ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί το κόμμα σύντομα, καθώς η Καστοριά, παραδοσιακά, απο-τελεί έναν πολύ δεξιό νομό που δεν μπορεί να «χαριστεί» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παραλαβή

Στα ενδιαφέροντα «ντεσού» του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Αμπου Ντάμπι ήταν πως ο διάδοχος του θρόνου, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ, γνωστός ως MBZ, πέρασε ο ίδιος προσωπικά με το δικό του… αυτοκίνητο να πάρει τον Μητσοτάκη για να πάνε στο παλάτι. Η κίνηση δεν συνηθίζεται και δείχνει τη σημασία που δίνει ο ΜΒΖ στη συνεργασία με την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή