ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα Τσίπρα για την κάλπη της Κυριακής

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα Τσίπρα για την κάλπη της Κυριακής

Με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη της Κυριακής για την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη σε οκτώ περιφερειακούς σταθμούς.

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη της Κυριακής για την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη σε οκτώ περιφερειακούς σταθμούς. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως δυναμική για μεγάλη συμμετοχή –με τους πιο αισιόδοξους να μιλούν για εξαψήφιο νούμερο– υπάρχει και μπορεί να καταγραφεί σε μικρές πόλεις αλλά και χωριά.

«Θέλω να απευθυνθώ ιδιαίτερα σε όλους όσοι ήταν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες. Και να τους καλέσω μέσα από τη συμμετοχή τους να δυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να στείλουν και ένα μήνυμα για την επόμενη ημέρα στη χώρα. Αυτό που συνθηματικά έχουμε πει, να στείλουμε τον λογαριασμό στην πραγματικότητα, είναι να ανοίξουμε τον δρόμο για την πολιτική αλλαγή και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον τόπο και ιδιαίτερα στις νέες γενιές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η ψηφοφορία για την επανεκλογή του «να ανοίξει τον δρόμο για την πολιτική αλλαγή».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχθηκε πως το «ταμείο» το βράδυ της Κυριακής θα γίνει και με βάση το νούμερο των νέων εγγραφών. Πρόσθεσε, όμως, πως μεγάλο ρόλο θα παίξει «τι ποσοστό αύξησης μελών θα έχουμε στις λαϊκές εργατικές περιοχές. Στις υποβαθμισμένες περιοχές, εκεί που έχουμε την πλειονότητα της κοινωνίας να ζει με μισθό κατώτατο ή κάτω από τον κατώτατο. Τι ποσοστά θα έχουμε στην περιφέρεια στις αγροτικές περιοχές. Στους ανθρώπους που θέλουμε να εκφράσουμε. Δεν θέλουμε να εκφράσουμε τις ελίτ. Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε τις αγωνίες, τις κοινωνικές ανάγκες της πλειονότητας».

Μνημονεύοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τους «μη προνομιούχους» και επεσήμανε ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να τον ψηφίσουν πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες στις εθνικές κάλπες.

Κάλεσμα αλλά και καμπανάκι για άλλη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας χτύπησε και προς το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Παραδέχθηκε πως είναι λογικό που μέχρι στιγμής ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ανοίγει τα χαρτιά του. Συμπλήρωσε όμως πως «όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης θα πρέπει να πάρει μια θέση, διότι αν δεν πάρει μια θέση απέναντι σε αυτό μπορεί να κατηγορηθεί από κάποιους ότι δεν επιδιώκει να είναι ένα κόμμα που θέλει να διαμορφώσει τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Θα δανειστώ τη φράση του κ. Βενιζέλου που είχε πει παλαιότερα, όχι τώρα, ότι δεν πρέπει να γίνει το ΚΙΝΑΛ το ΚΚΕ του Κέντρου… που αρνείται τη συμμετοχή σε κυβερνήσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή