«Σκληρό ροκ» έως τις κάλπες προβλέπει ο Μητσοτάκης

«Σκληρό ροκ» έως τις κάλπες προβλέπει ο Μητσοτάκης

Mε τη φράση «το κεφάλι κάτω, αλλά το φρόνημα ψηλά», μιλώντας στη νέα Πολιτική Επιτροπή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η οποία μπορεί να κρατήσει έως και 12 μήνες.

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τη φράση «το κεφάλι κάτω, αλλά το φρόνημα ψηλά», μιλώντας στη νέα Πολιτική Επιτροπή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η οποία μπορεί να κρατήσει έως και 12 μήνες. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα στελέχη της Ν.Δ. «να τα δώσουν όλα» στους επόμενους 12 μήνες, με σκοπό, όπως είχε τονίσει και στο συνέδριο, το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης να είναι ο βατήρας για το τελικό αποτέλεσμα στις δεύτερες εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στα νέα μέτρα για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, κάνοντας την εκτίμηση πως το ρεύμα προφανώς και θα είναι πιο ακριβό το τρέχον έτος από το προηγούμενο, αλλά «θα είναι σε ανεκτά, υποφερτά επίπεδα». Παραδέχθηκε, δε, πως οι παρεμβάσεις που είχαν προηγηθεί, δεν κάλυπταν επαρκώς τα μεσαία νοικοκυριά.

«Είχαμε το θάρρος να πούμε ότι αυτό πρέπει να διορθωθεί και το διορθώνουμε», τόνισε. Στο σημείο αυτό η ομιλία του είχε αιχμή και για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως όποιος τάζει στους πολίτες πως το ρεύμα θα μπορούσε να επανέλθει στις περσινές τιμές «λέει ψέματα». Απαντώντας στην κριτική πως τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αρκούν επεσήμανε πως «η παρέμβαση την οποία κάναμε για την υποστήριξη των πολιτών στις τιμές των καυσίμων είχε ανταπόκριση από τους πολίτες» και την ώρα που «η αντιπολίτευση έλεγε ότι αυτά είναι ψίχουλα, δεν ενδιαφέρουν, το 76% των δικαιούχων της επιδότησης καυσίμων μπήκαν στη σχετική πλατφόρμα και εισπράττουν το ποσό που τους αναλογεί».

«Ευχαριστούμε τον κ. Τσίπρα που σε κάθε ευκαιρία μάς θυμίζει τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στον νέο ΕΝΦΙΑ σημειώνοντας πως οκτώ στους δέκα πολίτες θα πληρώσουν λιγότερο και υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για έναν έμμεσο τρόπο αύξησης του εισοδήματος σε μια περίοδο που σε όλη την Ευρώπη καλπάζει ο πληθωρισμός. Ενδιαφέρουσα ήταν η αποστροφή του προς τα στελέχη της Ν.Δ. πως οι επόμενοι μήνες θα εμπεριέχουν «σκληρό ροκ» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ασκώντας σκληρή κριτική σε αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με μια κυρία στη Θεσσαλονίκη «ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε», ανέφερε. «Πράγματι, έκλαιγαν οι συνταξιούχοι το 2015 έξω από τα ΑΤΜ. Ευχαριστούμε τον κ. Τσίπρα που σε κάθε ευκαιρία μάς θυμίζει τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά». Οσον αφορά το πρόσφατο συνέδριο και τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Σαμαρά, ο πρωθυπουργός δεν έκανε την παραμικρή αναφορά και δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα, το οποίο ούτως ή άλλως στο Μαξίμου το θεωρούν λήξαν. Τέλος, σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, παρότι ο κ. Μητσοτάκης έθεσε πάλι τον ορίζοντα των εκλογών σε ένα χρόνο από σήμερα, κάλεσε τα στελέχη σε «διαρκή εγρήγορση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή