Θεωρείο: Άνοιξε την όρεξη για… μεταγραφές

Θεωρείο: Άνοιξε την όρεξη για… μεταγραφές

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία αποστροφή του Κώστα Τασούλα την Πέμπτη στη Βουλή έδωσε το απόλυτο άλλοθι όχι μόνο σε όσους έχουν ήδη μετακινηθεί από ένα κόμμα σε άλλο, αλλά και σε όσους σκέφτονται κάτι ανάλογο για το μέλλον. Ολα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας έψεξε τον Χάρη Θεοχάρη πως έχει αλλάξει πολλά κόμματα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. πήρε τον λόγο επί προσωπικού και ανέφερε πως ο ίδιος έμεινε σταθερός στις απόψεις του, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα, αν θέλει να βρει «γυρολόγους» να κοιτάξει δίπλα του, αφήνοντας καρφί προφανώς για τον Γιάννη Ραγκούση. Εκεί παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής, καλύπτοντας όχι μόνο τον Θεοχάρη και τον Ραγκούση, αλλά και όλους όσοι έχουν αλλάξει ή… πρόκειται να αλλάξουν κόμμα στο μέλλον. Ο Τασούλας ανέφερε το γνωμικό του Αθανασίου Κανελλόπουλου, ότι «όποιος θέλει να μείνει σταθερός στις απόψεις του, καμιά φορά αναγκάζεται να αλλάξει κόμμα».

Κινητικότητα

Η αναφορά Τασούλα σχολιάστηκε δεόντως από κάτω στα έδρανα, καθώς πράγματι η ρήση Κανελλόπουλου είναι ιδανική για κάποιον που θέλει να αλλάξει κόμμα, κάτι που είθισται πάντα πριν από τις εκλογές. Από αυτά που ειπώθηκαν μεταξύ των βουλευτών, κατάλαβα πως η πιθανότητα μετακινήσεων βουλευτών, όσο περνάει ο καιρός, δεν είναι απίθανη και μπορεί να δούμε πράγματα.

Συνεργασία

Στον επαγγελματικό στίβο της μάχιμης δικηγορίας έχει μπει το τελευταίο διάστημα ο Παύλος Χρηστίδης, ξεκινώντας συνεργασία με τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό στο δικηγορικό γραφείο του τελευταίου, κάτι που τα τελευταία έξι χρόνια, ως εκπρόσωπος του κόμματος, δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει. Η συνεργασία, πάντως, των δύο έχει και πολιτικό άρωμα, καθώς αμφότεροι ανήκουν στο καθαρό «αντιδεξιό» μπλοκ, που δεν συζητά καν συνεργασία το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ., την οποία κάποιοι άλλοι θα έβλεπαν με θετικό μάτι.

Τα σενάρια

Με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, που θα έχει πολλές αιρεσιμότητες –50% συμμετοχή γυναικών, έως 15% συμμετοχή βουλευτών, γεωγραφική εκπροσώπηση και λοιπά– ανοίγει και θέμα εκλογής νέου γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ολγα Γεροβασίλη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θεωρούνται οι επικρατέστερες, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να αποχωρεί οικειοθελώς για να δώσει τη μάχη των εκλογών. Η καθεμία από τις δύο κυρίες σηματοδοτεί και διαφορετικό ύφος για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και όποια επιλεγεί θα έχει αναμφίβολα και πολιτικό μήνυμα ενόψει της συνέχειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή