ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στην τελική ευθεία για το συνέδριο

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στην τελική ευθεία για το συνέδριο

Συνεδριακός «πυρετός» επικρατεί στη Χαρ. Τρικούπη, καθώς με 48 ώρες να απομένουν έως το εναρκτήριο λάκτισμα στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο, το βράδυ της Παρασκευής, το «παζλ» του συνεδρίου έχει σχηματοποιηθεί πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό.

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδριακός «πυρετός» επικρατεί στη Χαρ. Τρικούπη, καθώς με 48 ώρες να απομένουν έως το εναρκτήριο λάκτισμα στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο, το βράδυ της Παρασκευής, το «παζλ» του συνεδρίου έχει σχηματοποιηθεί πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό. Χθες, μάλιστα, γνωστοποιήθηκε και το κεντρικό σύνθημα: «Η κοινωνία στο προσκήνιο».

Εκτός από την επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου σήματος, που θα είναι ο παραδοσιακός πράσινος ήλιος, η προσοχή είναι στραμμένη κυρίως στην εναρκτήρια ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία έχει βαρύνουσα πολιτική, αλλά και συμβολική σημασία, δίνοντας το στίγμα για την επόμενη ημέρα, στις παρυφές της προεκλογικής περιόδου. Ως λέξη-κλειδί στα όσα αναμένεται να αναδείξει περιγράφεται η «σοσιαλδημοκρατία». Βασική κατεύθυνση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα είναι, δηλαδή, όχι μόνο ένα σαφές ιδεολογικό πρόσημο, αλλά κυρίως η χάραξη «πολιτικών συνόρων» από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφοντας τα όρια εντός των οποίων θα εκτείνεται η «σοσιαλδημοκρατική πρόταση» της Χαρ. Τρικούπη, παράμετρος η οποία αγγίζει και το κρίσιμο μέτωπο των μετεκλογικών συνεργασιών. Επιπλέον, σημαντικό κομμάτι της ομιλίας του κ. Ανδρουλάκη είναι βέβαιο ότι θα εστιάσει στο «νέο συμβόλαιο με τη νέα γενιά», όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ.

Το στίγμα της επόμενης μέρας θα δώσει ο Ν. Ανδρουλάκης, που αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Ευάγγ. Βενιζέλο – «Η κοινωνία στο προσκήνιο» είναι το κεντρικό σύνθημα.

Ενας άλλος συνεδριακός πυλώνας είναι τα πρόσωπα του τριημέρου. Την Παρασκευή θα απευθύνει ομιλία και ο Κώστας Σημίτης, ενώ, όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες ημέρες έχουν αναθερμανθεί και οι δίαυλοι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πρώην και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχαν τηλεφωνική συνομιλία την περασμένη εβδομάδα, ενώ επίκειται και συνάντησή τους, η πρώτη μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και άλλα κορυφαία στελέχη, των οποίων οι τοποθετήσεις αναμένονται με ενδιαφέρον (όπως οι πρόσφατα υποψήφιοι για την ηγεσία), καθώς από τα όσα θα πουν θα προκύψουν συμπεράσματα για το πώς αναμένεται να κινηθούν οι εσωκομματικές τάσεις, αντίρροπες και μη. Από εκεί και πέρα, στα αξιοσημείωτα συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι στην oλομέλεια θα απευθυνθεί και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μέλος πλέον του ΠΑΣΟΚ.

Από τα άλλα κόμματα, τη Ν.Δ. πιθανότατα θα εκπροσωπήσει ο γραμματέας Παύλος Μαρινάκης και την αξιωματική αντιπολίτευση ο εκπρόσωπός της, Νάσος Ηλιόπουλος. Οσον αφορά τα μηνύματα από το εξωτερικό, στο συνέδριο θα απευθυνθούν ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα (η αρμόδια υφυπουργός της χώρας για την κοινωνική κατοικία θα είναι παρούσα στο σχετικό workshop), ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, η πρόεδρος των Ισπανών Σοσιαλιστών Kριστίνα Ναρμπόνα, καθώς και εκπρόσωπος από το γερμανικό SPD.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή