Η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη στον Αντώνη Σαμαρά

Η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη στον Αντώνη Σαμαρά

«Νομίζω ότι τον κ. Σαμαρά πρέπει να τον προβληματίσει το γεγονός ότι ένας κόσμος στην ευρύτερη κεντροδεξιά έχει ως σημείο αναφοράς το “Ποτάμι”, αλλά δεν θα βρεις πολλούς που να έχουν σαν σημείο αναφοράς την “Πολιτική Άνοιξη”, το κόμμα που αυτός ίδρυσε», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Νομίζω ότι τον κ. Σαμαρά πρέπει να τον προβληματίσει το γεγονός ότι ένας κόσμος στην ευρύτερη κεντροδεξιά έχει ως σημείο αναφοράς το “Ποτάμι”, αλλά δεν θα βρεις πολλούς που να έχουν σαν σημείο αναφοράς την “Πολιτική Άνοιξη”, το κόμμα που αυτός ίδρυσε», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στο Κέντρο», αναφορικά με το σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ότι το κόμμα δεν μπορεί να γίνει «Ποτάμι».

Πρόσθεσε επίσης πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στο “Ποτάμι”», ενώ τόνισε ότι «υπάρχουν πολλοί λαϊκιστές της Δεξιάς και της Αριστεράς που θυμούνται και επιτίθενται στο “Ποτάμι”.

«Ο κ. Καμμένος, όταν έβριζε το “Ποτάμι”, είχε ένα γερό χειροκρότημα από ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαϊκισμός εχθρεύεται το “Ποτάμι”, αλλά νομίζω ότι το αποτύπωμα που αφήνει ένα κόμμα στην κοινωνία, δεν είναι αυτό που θα προτιμήσουν οι λαϊκιστές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Σημειώνεται οτι κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως το κόμμα δεν μπορεί να εκφράζει ιδεολογικά τους πάντες. «Δεν πρόκειται να γίνουμε Ποτάμι. Ανοιχτή αγκαλιά σε όλους αλλά να ξέρουμε τι εκφράζουν οι ιδέες μας. Κεντροδεξιά χωρίς δεξιά δεν υπάρχει και στα δεξιά δεν χωράει η Ακροδεξιά. Το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής εμείς το παραπέμψαμε στη δικαιοσύνη και σήμερα είναι στη φυλακή», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή