ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια

«Δημιουργώντας νέα τετελεσμένα στο έδαφος, οι ενέργειες αυτές, απομακρύνουν ακόμα περισσότερο την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού στην βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας», σημειώνει το ΥΠΕΞ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καταδικάζουμε τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, οι οποίες αποτελούν μια ακόμα παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789», υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Δημιουργώντας νέα τετελεσμένα στο έδαφος, οι ενέργειες αυτές, απομακρύνουν ακόμα περισσότερο την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού στην βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών, σε σχετική ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε αβάσιμες και αναληθείς τις αιτιάσεις της Άγκυρας περί παραβίασης του τουρκικού εναερίου χώρου, τονίζοντας πως η Τουρκία, με τις ενέργειές της, υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς και τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μία κρίσιμη συγκυρία.

Η Αθήνα κατηγορεί την Άγκυρα για μία ακόμα προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποποίησης των ευθυνών για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειές της.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή