Στοίχημα Ανδρουλάκη η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην Αττική

Στοίχημα Ανδρουλάκη η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην Αττική

Από τη Χαριλάου Τρικούπη σχεδιάζεται μια νέα «καμπάνια» με περιοδείες και επίκεντρο την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν πρέπει αυτό που έγινε τρεις ημέρες εδώ να είναι η ηχώ του δωματίου. Πρέπει να γίνει η φωνή της κοινωνίας, να δείξουμε ότι αλλάζουμε». Η αποστροφή αυτή από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποτελεί ένα σαφές στίγμα για το πώς σκοπεύει να κινηθεί η Χαρ. Τρικούπη το προσεχές διάστημα. Με το συνέδριο να κλείνει, δηλαδή, έναν μεγάλο κύκλο που ξεκίνησε στις εσωκομματικές κάλπες του Δεκεμβρίου και συνεχίστηκε με την εκλογή τοπικών οργάνων και το δημοψήφισμα για το όνομα πριν από τρεις εβδομάδες, στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι το μεγάλο πρώτο βήμα επανασύνδεσης με ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας έχει γίνει και θα πρέπει, πλέον, να κεφαλαιοποιηθεί.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη σχεδιάζεται μια νέα «καμπάνια» με περιοδείες και επίκεντρο την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια.

Με απλά λόγια, οι κομματικές μηχανές δεν θα κατεβάσουν ταχύτητα με το τέλος του συνεδρίου. Επόμενος σταθμός που σχεδιάζεται είναι μια νέα «καμπάνια» με δράσεις και περιοδείες για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, παρουσία και του κ. Ανδρουλάκη. Σε πρώτη φάση, στο επίκεντρο βρίσκεται η Αττική, που αποτελεί και την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα, μιας και στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν καλά ότι όσο ανοδική και αν είναι η πορεία στην περιφέρεια, το λεκανοπέδιο είναι αυτό που θα κρίνει το αν η διαφαινόμενη άνοδος θα μπορούσε να γίνει το προσδοκώμενο «άλμα» στις εκλογές. Παράλληλα με τα παραπάνω, η Χαρ. Τρικούπη προχωράει και στο τελευταίο βήμα της εσωτερικής της αναδιάρθρωσης. Το παζλ που ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους θα λάβει την τελική μορφή του με την πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, που προγραμματίζεται για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Εκτός από την εκλογή του, πρώτου σε σταυρούς, Ανδρέα Σπυρόπουλου στη θέση του γραμματέα, η Κ.Ε. θα αναδείξει και το νέο Πολιτικό Συμβούλιο, το κορυφαίο κομματικό όργανο, το οποίο διευρύνεται και από 24 μέλη θα αριθμεί πλέον 31.

Οσον αφορά τα ανοιχτά μέτωπα των ημερών, το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την τουρκική κλιμάκωση, σημείωσε ότι η Αγκυρα βρίσκεται εγκλωβισμένη στα αναθεωρητικά της σχέδια και δεν νοείται να «χαϊδεύεται» και να εξοπλίζεται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κάλεσε επίσης το αμερικανικό Κογκρέσο να εμποδίσει οποιαδήποτε πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία, ενώ, με το βλέμμα στο εσωτερικό, επισήμανε πως «τα εθνικά θέματα απαιτούν εθνική συνεννόηση και στρατηγική, έξω από όρους συγκυριακής επικοινωνίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή