Μέτωπο Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ με φόντο την ενέργεια

Μέτωπο Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ με φόντο την ενέργεια

Περιοδεύοντας χθες στο Περιστέρι, έναν κεντρικό πυρήνα της Δυτικής Αττικής, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους επιτιθέμενος κατά της κυβέρνησης με αιχμή την ενεργειακή κρίση

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιοδεύοντας χθες στο Περιστέρι, έναν κεντρικό πυρήνα της Δυτικής Αττικής όπου το ΠΑΣΟΚ προσδοκά να ανακτήσει τις δυνάμεις του παρελθόντος, κυρίως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους επιτιθέμενος κατά της κυβέρνησης με αιχμή την ενεργειακή κρίση.

«Οι ολιστικές φιλοσοφικές αναζητήσεις του κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια», ανέφερε παραπέμποντας σε πρόσφατη αποστροφή του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε για «πολιτική του Πόντιου Πιλάτου», η οποία, όπως είπε, έχει οδηγήσει στην «κερδοσκοπία λίγων εις βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών». «Στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, στηρίζοντας μία προοδευτική σοσιαλδημοκρατική δύναμη», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης, σε μια τοποθέτηση με σαφές προεκλογικό άρωμα.

Για «κερδοσκοπία λίγων εις βάρος των πολλών» έκανε λόγο ο κ. Ν. Ανδρουλάκης – Οτι «πατάει σε δύο βάρκες» τον κατηγόρησε η Πειραιώς.

Η δήλωση αυτή πυροδότησε –έπειτα από αρκετό καιρό– και ένα «πινγκ πονγκ» δηλώσεων μεταξύ Πειραιώς και Χαρ. Τρικούπη. Η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της καταλόγισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «ακολουθεί τον μηδενιστικό αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ», επιστρέφοντάς του τον χαρακτηρισμό περί «Πόντιου Πιλάτου». «Να εξηγήσει στους πολίτες γιατί το κόμμα του ψήφισε “παρών” στη φορολόγηση του 90% των υπερεσόδων», ανέφερε η Πειραιώς, καλώντας τον κ. Ανδρουλάκη «να παίρνει καθαρή θέση, αντί να προσπαθεί συνεχώς να πατάει σε δύο βάρκες». Η απάντηση ήρθε από τον εκπρόσωπο της Χαρ. Τρικούπη, Δημήτρη Μάντζο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι ο τρόπος που ήρθε στη Βουλή η επίμαχη τροπολογία αποσκοπούσε στο «ψαλίδισμα» του ποσού που θα φορολογηθεί, ενώ χαρακτήρισε «μικροκομματική διαχείριση» τη σύνδεσή της με το οικονομικό βοήθημα των 600 ευρώ.

Το μέτωπο αυτό με την κυβέρνηση, αλλά κυρίως η περιοδεία του κ. Ανδρουλάκη, σηματοδοτούν και το στίγμα που φιλοδοξεί να εκπέμψει η Χαρ. Τρικούπη στο μετασυνεδριακό πεδίο. Το προσεχές Σαββατοκύριακο, με την πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, το ΠΑΣΟΚ κλείνει επί της ουσίας τις εσωκομματικές εκκρεμότητές του και στρέφεται στο προεκλογικό έδαφος, όπου είναι βέβαιο ότι οι τόνοι των αντιπαραθέσεων με το Μαξίμου θα βαίνουν κλιμακούμενοι. Παράλληλα, ο ηγετικός πυρήνας σχεδιάζει και άλλες περιοδείες έως την καρδιά του καλοκαιριού, με πυρήνα μεν την Αττική αλλά στοχεύοντας και σε άλλες κομβικές περιοχές και κοινά. Ενα από αυτά είναι και οι αγρότες, που θα βρεθούν στο επίκεντρο του επόμενου περιφερειακού συνεδρίου στη Λάρισα, εντός του Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή