ΥΠΑΜ: Η Ελλάδα θα παραχωρήσει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα BMP-1 και θα παραλάβει γερμανικά Marder

ΥΠΑΜ: Η Ελλάδα θα παραχωρήσει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα BMP-1 και θα παραλάβει γερμανικά Marder

«Κατόπιν συζητήσεων που προηγήθηκαν και μετά τη σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Όλαφ Σολτς συμφωνήθηκε η παραχώρηση τεθωρακισμένων ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1, προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και η ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό τεθωρακισμένων γερμανικής κατασκευής τύπου Marder», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης

«Κατόπιν συζητήσεων που προηγήθηκαν και μετά τη σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Όλαφ Σολτς συμφωνήθηκε η παραχώρηση τεθωρακισμένων ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1, προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και η ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό τεθωρακισμένων γερμανικής κατασκευής τύπου Marder», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται ότι ο Γερμανός καγκελάριος ανακοίνωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής ότι συμφώνησε με τον Κυρ. Μητσοτάκη για την παροχή τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία, με τη Γερμανία να δεσμεύεται για την αντικατάστασή τους παρέχοντας νέα οχήματα στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι λεπτομέρειες, όπως είπε ο κ. Σολτς, θα διευθετηθούν προσεχώς μεταξύ των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών. Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει η «Κ» (8.5), η Ελλάδα είχε δηλώσει διατεθειμένη να να παραχωρήσει τα τεθωρακισμένα BMP-1 στην Ουκρανία, εφόσον αυτά μπορούσαν να αντικατασταθούν άμεσα από αντίστοιχων δυνατοτήτων οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μάχης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

«Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνεται γνωστό ότι κατόπιν συζητήσεων που προηγήθηκαν και μετά τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Όλαφ Σολτς συμφωνήθηκε η παραχώρηση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1 (παραλαβής 1994), προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και η ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder. Οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η συμφωνία να τεθεί το ταχύτερο δυνατό σε εφαρμογή».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT