Τετ α τετ Ανδρουλάκη με τον Πέδρο Σάντσεθ

Τετ α τετ Ανδρουλάκη με τον Πέδρο Σάντσεθ

Τετ α τετ με τον Πέδρο Σάντσεθ, αλλά και σαφή μηνύματα με αποδέκτρια την Τουρκία, περιελάμβανε η χθεσινή παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τετ α τετ με τον Πέδρο Σάντσεθ, αλλά και σαφή μηνύματα με αποδέκτρια την Τουρκία, περιελάμβανε η χθεσινή παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής και της παρουσίας του Ισπανού πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε με τον κ. Σάντσεθ «σε εγκάρδιο κλίμα, για όλα τα τρέχοντα ζητήματα», σύμφωνα με τη Χαρ. Τρικούπη, σηματοδοτώντας και την πρόθεσή του να διατηρεί «θερμούς» διαύλους με τα κορυφαία στελέχη στους κόλπους των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται, άλλωστε, και η στενή συμμαχία με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα.

Πέραν αυτού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο, αλλά και βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας (ΗDP), σε μια συγκυρία, μάλιστα, κατά την οποία κινείται, στη γειτονική χώρα, διαδικασία ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την πλήρη απαγόρευσή του. Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το HDP ήταν η μοναδική παράταξη που είχε εναντιωθεί στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, ενώ εξέφρασε την πάγια θέση του για την ανάγκη η Ε.Ε. να λάβει ουσιαστικά μέτρα κατά της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, αλλά και τις αναθεωρητικές κινήσεις Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο, με στοχευμένες κυρώσεις εναντίον προσώπων και εμπάργκο όπλων από τα κράτη της Ενωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή