Ιωάννης Βαρβιτσιώτης: Παρέμβαση για τις επικείμενες επιλογές στην ηγεσία της δικαιοσύνης

Ιωάννης Βαρβιτσιώτης: Παρέμβαση για τις επικείμενες επιλογές στην ηγεσία της δικαιοσύνης

Ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης τάσσεται υπέρ της επιλογής ικανών και δοκιμασμένων εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δημόσια παρέμβαση ενόψει της επιλογής νέου εισαγγελέα στον Αρειο Πάγο αλλά και προέδρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προέβη το ιστορικό στέλεχος της κυβερνώσας παράταξης, ο κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, που διετέλεσε στη μακρά πολιτική του διαδρομή και υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σε δήλωση του επισημαίνει την ανάγκη επιλογής ενός εκ των ικανών στελεχών που υπηρετούν στη δικαιοσύνη και επιφυλάσσεται μετά τις σχετικές κυβερνητικές επιλογές να τοποθετηθεί και να τις κρίνει.

Η κυβέρνηση, το αργότερο, ως το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει προχωρήσει σε επιλογή νέου Εισαγγελέα στο ανώτατο δικαστήριο, καθώς αποχωρεί μετά από ευδόκιμη υπηρεσία τριών ετών ο Βασίλειος Πλιώτας, ενώ επιλογή θα αποφασιστεί και για τη προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, απ όπου αποχωρεί ο Δημήτριος Σκαλτσούνης μετά από επιτυχή και αθόρυβη θητεία ενός έτους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη

«Στην μακρά πολιτική μου σταδιοδρομία διετέλεσα και Υπουργός Δικαιοσύνης. Η ιδιότητά μου αυτή αλλά και γενικότερα ο σεβασμός μου προς τη Δικαιοσύνη, με παρακίνησαν να προβώ στην ακόλουθη δήλωση: “Η Κυβέρνηση έχει επιδείξει μέχρι σήμερα σεβασμό προς τη Δικαιοσύνη. Θα συνεχίσει όμως και τώρα; Διότι τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή για την επιλογή της ηγεσίας της. Υπάρχουν οι εξής δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει: η επετηρίδα, η βουτιά και το μακροβούτι. Αν ακολουθήσει το τελευταίο (μακροβούτι) είναι βέβαιον ότι θα παραβλέψει ικανά στελέχη. Διότι στη Πολιτική και την Διοικητική Δικαιοσύνη υπάρχουν ικανά στελέχη. Τα γνωρίζει ο νομικός κόσμος και όσοι συναλλάσσονται με τον τομέα αυτόν. Περιμένω να δω τις επιλογές για να κρίνω τις αποφάσεις. Διότι και οι κρίνοντες… κρίνονται!».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή