Θεωρείο: Άδειες έως τις 15 Αυγούστου στη Ν.Δ.

Θεωρείο: Άδειες έως τις 15 Αυγούστου στη Ν.Δ.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντολή άνωθεν να κανονίσουν τις καλοκαιρινές άδειές τους έως τις 15 Αυγούστου έλαβαν, όπως μαθαίνω, οι εργαζόμενοι στη Νέα Δημοκρατία. Ξέρω πως το μυαλό σας πάει κατευθείαν σε εκλογές αρχές Σεπτεμβρίου. Και εμένα εκεί πήγε. Υπάρχει ωστόσο και ο αστερίσκος: η ετοιμότητα που πράγματι υπάρχει για εκλογές δεν σημαίνει απαρεγκλίτως πως στο τέλος θα γίνουν κιόλας. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Παπασταύρου στη θέση Μπακόλα

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη μαθαίνω πως βρίσκεται στον προθάλαμο της κυβέρνησης. Μετά την αποχώρηση του Θανάση Μπακόλα από το Μαξίμου, καθώς εξελέγη γενικός γραμματέας του ΕΛΚ, μένει κενή μία θέση συμβούλου του πρωθυπουργού. Το πρόσωπο που προορίζεται για την κάλυψή της είναι ο Σταύρος Παπασταύρου, που όπως σας έλεγα τις προάλλες ακολούθησε την αποστολή της Ν.Δ. στο Ρότερνταμ.

Σύνδεσμος

Η ανάληψη της θέσης αποτελεί για τον Παπασταύρου ηθική, μετά τη δικαστική του, δικαίωση, καθώς η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε για την αθωότητά του. Πέραν πάντως αυτής της πτυχής, η αξιοποίησή του έχει και πολιτική πλευρά: ο δικηγόρος εξακολουθεί να έχει στενές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά, επί πρωθυπουργίας του οποίου αποτέλεσε στενό συνεργάτη του, και ως εκ τούτου η συνεργασία του με το Μαξίμου ενισχύει τις σχέσεις των δύο πλευρών. Ο Μητσοτάκης άλλωστε, μπαίνοντας σε προεκλογική περίοδο, θέλει να έχει απόλυτα και καλά κλεισμένα όλα τα εσωκομματικά, στα οποία βασικό κεφάλαιο είναι η καλή σχέση με τον Μεσσήνιο πολιτικό.

Λίφτινγκ στο κόμμα

Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο με όσα αναφέρθηκαν στην αρχή, μαθαίνω πως έχει δοθεί οδηγία σε όλες τις τοπικές ανά την Ελλάδα να βάλουν καινούργιες… πινακίδες στα γραφεία τους. Η εικόνα παλιών και φθαρμένων λογοτύπων δεν είναι ωραία σε προεκλογική περίοδο.

Δημοσκόπηση

Αρχές με μέσα Ιουλίου μαθαίνω πως θα γίνουν οι κρίσιμες δημοσκοπήσεις που θα δρομολογήσουν τις όποιες αποφάσεις στο τέλος του καλοκαιριού. Ο Αύγουστος άλλωστε δεν προσφέρεται για μετρήσεις, γιατί δεν βρίσκεις σχεδόν κανέναν στη βάση του, καθώς οι περισσότεροι όπως είναι αναμενόμενο είναι σε διάθεση διακοπών.

Γιατί είναι πλέον επικίνδυνος

Την ανάλυση μου την έκανε (πολύ) έμπειρος πολιτικός: το καλοκαίρι είναι πολύ επικίνδυνο, καθώς ο Ερντογάν ένα χρόνο πριν από τις εκλογές αναζητά εναγωνίως μια νίκη. Στην οικονομία δεν έρχεται, άρα θα την αναζητήσει αλλού. Το διακύβευμα για τον Τούρκο πρόεδρο είναι μεγάλο, γιατί μια ήττα στις εκλογές ενδέχεται να συνοδευθεί από μεγάλες ανακατατάξεις.

Σποτ

Το έβλεπα live στην ΕΡΤ World και ομολογώ ότι μου βγήκε αβίαστα μια συμπάθεια για τον Νίκο Ανδρουλάκη, του στυλ να του χτυπήσω την πλάτη με συγκατάβαση. Η κ. Λιακούλη, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση των ομογενών στην 5η Λεωφόρο, έβαλε υποψηφιότητα από τώρα για την πιο αστεία δήλωση της χρονιάς. Με διάθεση ποιητή Φανφάρα ανέφερε αυτολεξεί πως με τις ΗΠΑ «έχουμε αναπτύξει σχέσεις αδελφοσύνης, γι’ αυτό και τα χρώματά μας μπερδεύονται γλυκά: το θαλασσί και το λευκό της δικής μας σημαίας, με το κόκκινο της καρδιάς της δικής τους σημαίας». Θα μπορούσε να είναι και σποτ της Ν.Δ. για την επίτευξη αυτοδυναμίας: «Εάν δεν θέλετε συγκυβέρνηση με αυτό, ψηφίστε μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή