Κώστας Αχ. Καραμανλής: Μείναμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, ολοκληρώθηκε ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκη – Ν. Μουδανιά – Ποτίδαια

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Μείναμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, ολοκληρώθηκε ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκη – Ν. Μουδανιά – Ποτίδαια

«Πλέον η πρόσβαση στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής βελτιώνεται και διευκολύνεται σημαντικά», σημειώνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παράδοση στην κυκλοφορία του επονομαζόμενου «ορφανού χιλιόμετρου» της Ποτίδαιας αναφέρεται με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι πλέον η πρόσβαση στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής βελτιώνεται και διευκολύνεται σημαντικά.

«Δεσμευτήκαμε να παραδώσουμε τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη- Ν. Μουδανιά- Ποτίδαια ολοκληρωμένο, πριν την αργία του Αγίου Πνεύματος και παρά τα περίπλοκα προβλήματα που αντιμετώπιζε το έργο αυτό, μείναμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και το κάναμε πράξη» σημειώνει ο κ. Καραμανλής.

«Κλείνουμε έτσι μια εκκρεμότητα 15 ετών, όπου το επονομαζόμενο “ορφανό χιλιόμετρο” αποτελούσε σταθερά πηγή ταλαιπωρίας για τους Θεσσαλονικείς και τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής. Πλέον η πρόσβαση στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής βελτιώνεται και διευκολύνεται σημαντικά», σημειώνει.

Ο κ. Καραμανλής προσθέτει ότι «παράλληλα ενισχύονται ουσιαστικά και τα επίπεδα οδικής ασφάλειας γεγονός που αποτελεί σταθερά έναν από τους πρωταρχικούς μας στόχους».

Δόθηκε στην κυκλοφορία το «ορφανό χιλιόμετρο»

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, δόθηκε στην κυκλοφορία το «ορφανό χιλιόμετρο» στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη – Νέα Μουδανιά – Ποτίδαια, στην περιοχή της Ποτίδαιας Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, στα βασικά του χαρακτηριστικά, το έργο περιλαμβάνει διαπλάτυνση, βελτίωση και ενίσχυση της Επαρχιακής οδού Μουδανιών – Καλλιθέας μήκους 1,2 χλμ. και κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου με διευθετήσεις για την πρόσβαση σε πλήθος ιδιοκτησιών και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή