Τουρκία: Ερντογάν και Μπαχτσελί θα παρακολουθήσουν μαζί στρατιωτική άσκηση στο Αιγαίο

Τουρκία: Ερντογάν και Μπαχτσελί θα παρακολουθήσουν μαζί στρατιωτική άσκηση στο Αιγαίο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Από κοινού θα παρακολουθήσουν αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, την στρατιωτική άσκηση «Efes 2022» που διεξάγεται στο Αιγαίο, οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Την είδηση μετέδωσαν, μάλιστα, ΜΜΕ της γείτονος με έκτακτα δελτία τους. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου, είχε συμμετάσχει χθες στο νέο κρεσέντο προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας με επίκεντρο τα νησιά του Αιγαίου, κατηγορώντας την Αθήνα για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ψέριμο, Κω και Αστυπάλαια.

Συγκεκριμένα είχε πει ότι «επισκέπτεται τα νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας τα οποία βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας και επιχειρεί να προκαλέσει την Τουρκία. Προσπαθεί να κάνει προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης εάν χρειαστεί».

Ο κ. Μπαχτσελί για δεύτερη φορά έθεσε θέμα τουρκικής κυριαρχίας των Δωδεκανήσων, και μάλιστα με ιδιαίτερα επιθετική ρητορική, καθώς δήλωσε ότι «η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Οποιος αγγίξει τη φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή