Κ. Φλώρος: Με «γεμάτες βαλίτσες» επιστρέφει από Ισραήλ – Η συλλογή πληροφοριών ψηλά στην επίσκεψη

Κ. Φλώρος: Με «γεμάτες βαλίτσες» επιστρέφει από Ισραήλ – Η συλλογή πληροφοριών ψηλά στην επίσκεψη

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος κατά την παραμονή του στο Τελ Αβίβ μετέβη στη Διεύθυνση Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Δυνάμεων Αμυνας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ιδιαίτερα περιεκτική επίσκεψη δύο ημερών στο Ισραήλ ολοκλήρωσε την Πέμπτη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος πραγματοποίησε μια σειρά από συναντήσεις συνδεδεμένες άμεσα με την πολύ στενή αμυντική συνεργασία που αναπτύσσεται ανάμεσα στις δύο χώρες και έχει αποκτήσει δική της δυναμική. Ο κ. Φλώρος συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας Μπένι Γκαντζ, ενώ είχε εκτενείς συνομιλίες με τον ομόλογό του Αβίβ Κοχάβι (ο οποίος και είχε απευθύνει την πρόσκληση στον κ. Φλώρο) για τις διμερείς σχέσεις, αλλά και για το περιβάλλον ασφάλειας στην περιοχή Ανατολικής Μεσογείου, Βόρειας Αφρικής – Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Φλώρος επισκέφθηκε το Μουσείο Ολοκαυτώματος «Yad Vashem», ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου τον υποδέχθηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Ευάγγελος Βλιώρας και συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄.

 

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος κατά την παραμονή του στο Τελ Αβίβ μετέβη στη Διεύθυνση Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Δυνάμεων Αμυνας.

Από τις πλέον ενδιαφέρουσες στάσεις του κ. Φλώρου στο Τελ Αβίβ, ήταν εκείνη στη Διεύθυνση Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Δυνάμεων Αμυνας (UNIT 9900) για τις υποδομές και τις διαδικασίες συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών, καθώς και για τις τακτικές χρησιμοποίησής τους επί του πεδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα ήδη επιχειρεί μέσω του προγράμματος «Thorax» να δημιουργήσει τις δικές της υποδομές για τη συγκέντρωση και –κυρίως– ανάλυση και αξιοποίηση πληροφοριών, και οι συζητήσεις με τους Ισραηλινούς είναι αρκετά σημαντικές προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Φλώρος επισκέφθηκε τη ναυτική βάση του Atlit, αλλά και την αεροπορική βάση του Παλμαχίμ, την «καρδιά» της ισραηλινής αεράμυνας όπου ενημερώθηκε για τα συστήματα Iron Dome, David’s Sling και Arrow 3, καθώς και για την αποστολή και τις δυνατότητες της Μοίρας των UAV Heron.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή