«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την προοπτική Ειδικού Δικαστηρίου για τους πρώην υπουργούς Ν. Παππά και Δημ. Παπαγγελόπουλο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κύκλο πολιτικών συγκρούσεων μεταξύ κυβέρνησης και κυρίως αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί από χθες η δρομολόγηση των τελικών διαδικασιών για τη σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου για τους πρώην υπουργούς Ν. Παππά και Δημ. Παπαγγελόπουλο, καθώς και για άλλα μη πολιτικά πρόσωπα, για τις υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών και της εμπλοκής δέκα μελών του πολιτικού συστήματος στις παράνομες πρακτικές της Novartis, αντιστοίχως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το κυβερνών κόμμα ότι εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη και εντάσσει τις δύο υποθέσεις στον «γαλάζιο» προεκλογικό σχεδιασμό, με τη Ν.Δ. να απαντά, μεταξύ άλλων, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν πιστεύει στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης». Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζητεί «άπλετο φως» στις υποθέσεις και θωράκιση των θεσμών.

Με αφορμή την προοπτική Ειδικού Δικαστηρίου για τους πρώην υπουργούς Ν. Παππά και Δημ. Παπαγγελόπουλο – «Απλετο φως» ζητεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν πιστεύει στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Το έδειξε έμπρακτα όταν κυβερνούσε, με το παραδικαστικό κύκλωμα που έφτιαξε, το αποδεικνύει σήμερα με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη και με τις απειλές που εκτοξεύουν στελέχη του για “την επόμενη φορά που θα είναι αλλιώς”. Η Ν.Δ.», προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση, «σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» και «περιμένει την ετυμηγορία της».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται, εστιάζοντας στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, πως «αφού ο κορμός του κατηγορητηρίου κατέρρευσε στην προανακριτική παρωδία, τώρα στήνουν ειδικά δικαστήρια για δήθεν πλημμέλημα». Και προστίθεται: «Οσα σενάρια και να απεργάζεται ο κ. Μητσοτάκης, μήπως και ξεφύγει από την ακραία ακρίβεια και τη μείωση των εισοδημάτων που κάνουν τη ζωή του κόσμου αβίωτη, οι πολίτες γνωρίζουν: Επί ΣΥΡΙΖΑ το Δημόσιο εισέπραξε πάνω από 200 εκατ. ευρώ από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και τη φορολογία. Επί Μητσοτάκη συμβαίνει το αντίθετο».

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αφού σημειώνει ότι πρέπει «η Δικαιοσύνη με απόλυτη ανεξαρτησία να ρίξει άπλετο φως στις υποθέσεις, που κλονίζουν την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και εγείρουν αμφιβολίες σχετικά με τη διαφάνεια και τη διάκριση των εξουσιών», τονίζει: «Οσα έχουν γίνει γνωστά για πρώην υπουργούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και τις ενέργειές τους κατά την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης πρέπει να αποτελέσουν έναυσμα για περαιτέρω θωράκιση των θεσμών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή