Θεωρείο: Το «μεσσηνιακό» τραπέζι

Θεωρείο: Το «μεσσηνιακό» τραπέζι

Οι περιοδείες του Μητσοτάκη ανά την επικράτεια είναι πάντα πολύ πυκνές από άποψη συναντήσεων και δεν περιλαμβάνουν φαγητό ή χαλάρωση…

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περιοδείες του Μητσοτάκη ανά την επικράτεια είναι πάντα πολύ πυκνές από άποψη συναντήσεων και δεν περιλαμβάνουν φαγητό ή χαλάρωση, καθώς τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το επιτελείο του «τη βγάζουν» με τοστ και σάντουιτς. Χθες στην Καλαμάτα υπήρξε εξαίρεση καθώς, όταν τελείωσαν οι υποχρεώσεις, ο Μητσοτάκης έκανε την έκπληξη και ζήτησε από τον –Μεσσήνιο– περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα να πάνε να φάνε γουρνοπούλα. Πράγματι, για περίπου 50 λεπτά ο πρωθυπουργός, ο –επίσης Μεσσήνιος– συνεργάτης του Θανάσης Νέζης, οι τρεις τοπικοί βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Γιάννης Λαμπρόπουλος, αλλά και οι τρεις δήμαρχοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας έκατσαν στο τραπέζι, ικανοποιώντας το αίτημα Μητσοτάκη να φάει τοπική γουρνοπούλα. Ο Κρητικός πρωθυπουργός βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με… οκτώ Μεσσηνίους, συσφίγγοντας τις σχέσεις του με τον νομό.

Το σχόλιο Τσούνη

Τετ α τετ με τον Κώστα Μπακογιάννη είχε χθες Τζορτζ Τσούνης, κατά τη διάρκεια του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Επενδυτών. Ο πρέσβης των ΗΠΑ έδειξε καθ’ όλα ενημερωμένος για όσα γίνονται στην Αθήνα, καθώς απέδωσε τα εύσημα στον δήμαρχο για τη «μάχη» της καθαριότητας, ενώ γνώριζε ακόμα και για τα «πάρκα τσέπης». Το highlight ωστόσο ήταν η αναφορά –με χιούμορ– του Τσούνη στα… αγγλικά του Κώστα Μπακογιάννη, λέγοντας στην αρχή της ομιλίας του: «Ο δήμαρχος με ρώτησε από ευγένεια αν θέλω να μιλήσει στα ελληνικά ή στα αγγλικά κι εγώ του απάντησα στα αγγλικά, γιατί σίγουρα τα αγγλικά του είναι καλύτερα από τα ελληνικά μου. Τώρα που μίλησε αγγλικά μπορώ να σας πω με βεβαιότητα πως τα αγγλικά του είναι καλύτερα και από τα δικά μου αγγλικά».

Εκπρόσωπος

Η χθεσινή απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων την πολιτεύτρια Αφροδίτη Λατινοπούλου, που προβοκάρει διαρκώς με θέματα δευτερεύουσας σημασίας, ανοίγει τον δρόμο για μεταπήδησή της στο νέο κόμμα των Τζήμερου – Μπογδάνου- Κρανιδιώτη. Η 31χρονη ήδη βρίσκεται εδώ και καιρό σε συνομιλίες με τον Μπογδάνο και φαίνεται πως πλέον είναι πολύ πιθανό να είναι υποψήφια με το κόμμα Εθνική Δημιουργία. Αρκετοί μάλιστα λένε πως μπορεί να τη δούμε και με ρόλο, όπως αυτόν της εκπροσώπου.

Επιστράτευση

Διάβασα την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την επίσκεψη στελεχών της στην –προβληματική για τη Ν.Δ.– Καστοριά σήμερα. Εκτός του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου και της υφυπουργού Ζέτας Μακρή, στην περιοδεία θα είναι και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής. Η επιλογή δείχνει πως η Ν.Δ. ενόψει των εκλογών επιστρατεύει τους πάντες, ακόμα και τους γενικούς γραμματείς, και ειδικά εκείνους με πολιτικά χαρακτηριστικά και εμπειρία, όπως είναι η περίπτωση του Σμυρλή.

Χωρίς αλκοόλ

Πρόκειται για λεπτομέρεια, η οποία είναι ενδεικτική της «μετακίνησης» που συντελείται στο εσωτερικό της Τουρκίας και της συμβολικής απομάκρυνσης από τη δυτική νοοτροπία. Ενώ παλαιότερα σε όλες τις διοργανώσεις που ήταν οικοδέσποινα η Τουρκία προσφερόταν αλκοόλ, κρασί και μπίρα, στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ οι Τούρκοι επέλεξαν να μην έχουν καθόλου αλκοόλ, προβαίνοντας σε μια κίνηση με έντονη τη μουσουλμανική επιρροή.

Στο νοσοκομείο

Για προληπτικούς λόγους εισήχθη χθες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς το πρωί της Πέμπτης διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο κ. Βενιζέλος κρίθηκε απαραίτητο να κάνει προληπτικές εξετάσεις παρά το ότι είχε ήπια συμπτώματα και βάσει του προγραμματισμού θα παραμείνει ακολούθως στην οικία του για όσο διάστημα είναι θετικός.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή