Δεν απορρίπτει τις αλλαγές στα ΑΕΙ η βάση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν απορρίπτει τις αλλαγές στα ΑΕΙ η βάση του ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που διεξάγονται για λογαριασμό του Μαξίμου, με θέμα τις αλλαγές στην Παιδεία

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που διεξάγονται για λογαριασμό του Μαξίμου, με θέμα τις αλλαγές στην Παιδεία. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχθες, κατά τη συνέντευξή του στον ιστότοπο capital, ανέφερε πως το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στα μέσα Ιουλίου, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «σημαντικότατο» και δηλώνοντας πως αναμένει το είδος και την ένταση της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει η αντιπολίτευση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως είναι η Παιδεία.

Ολα τα παραπάνω στο Μέγαρο Μαξίμου τα έχουν μετρήσει ποιοτικά και ποσοτικά, με τα αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Μερικά από αυτά τα στοιχεία παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα η «Κ» και δείχνουν πως τόσο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΙΝΑΛ βλέπουν με θετικό μάτι πολλές από τις αλλαγές. Χαρακτηριστικά: Οσον αφορά τη θέσπιση κέντρου ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης σε κάθε πανεπιστήμιο για ουσιαστική στήριξη φοιτητών και πανεπιστημιακών, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (των εκλογών του 2019) συμφωνούν κατά 85,9% και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ (των εκλογών του 2019) σε ποσοστό 82,1%.

Για την ενίσχυση της πρακτικής άσκησης φοιτητών κατά τις σπουδές τους για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν σε ποσοστό 80,4% και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό 80,8%. Σε ποσοστό 74,9% συμφωνούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και με το νέο σύστημα επιλογής καθηγητών, με το αντίστοιχο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να φτάνει το 79,1%.

Παρόμοιο και πάλι ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό λαμβάνει η απάντηση όσον αφορά την ερώτηση για τη δυνατότητα απόκτησης διπλού πτυχίου σε δύο σχετικές επιστήμες, π.χ. Μαθηματικά και Οικονομικά, με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να επικροτούν την αλλαγή σε ποσοστό 74,8% και το αντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να είναι 66,6%.

Τα ευρήματα κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που διεξάγονται για λογαριασμό του Μαξίμου – Στα μέσα Ιουλίου η ψήφιση του νομοσχεδίου.

Οσον αφορά το «Ελληνικό Erasmus» για την κινητικότητα φοιτητών μεταξύ ελληνικών πανεπιστημίων σε προγράμματα που τους ενδιαφέρουν, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν σε ποσοστό 74,9% και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά 66,7%.

Τέλος, όσον αφορά τη θέσπιση ενιαίου ψηφοδελτίου στις φοιτητικές εκλογές οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ 2019 συμφωνούν σε ποσοστό 50,4% και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά 78,2%.

Είναι προφανές από τα παραπάνω αποκαλυπτικά δεδομένα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η αρμόδια υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα προσέλθουν στη συζήτηση στη Βουλή γνωρίζοντας πως ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας –υπερκομματικά– είναι υπέρ των αλλαγών. Το πόσο θα επιλέξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και δη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, να σηκώσουν τους τόνους ή να κάνουν μια γόνιμη και δημιουργική κριτική είναι κάτι που θα φανεί. Ενα πολιτικό συμπέρασμα, πάντως, που εξάγεται από τα μεγάλα ποσοστά αποδοχής αλλαγών που φέρει το νομοσχέδιο από πολίτες που το 2019 επέλεξαν να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει το μεγάλο ποσοστό κεντρογενών που ψήφισε τον Αλέξη Τσίπρα και την απόσταση που έχει να διανύσει οι πρόεδρος του κόμματος ώστε να συντονίσει τους ψηφοφόρους του με τις θέσεις του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή