Πρωτοβουλίες Ε.Ε. ζητεί ο Τσίπρας

Πρωτοβουλίες Ε.Ε. ζητεί ο Τσίπρας

Πρωτοβουλία για ειρήνη στην Ουκρανία άμεσα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τη σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών ηγετών στις Βρυξέλλες.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοβουλία για ειρήνη στην Ουκρανία άμεσα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τη σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών ηγετών στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε για άλλη μια φορά στο PES, τονίζοντας πως αν συνεχιστεί για πολύ ο πόλεμος, είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη θα είναι ένας από τους πιο βαριά ηττημένους της κρίσης. «Για αυτό είναι καιρός η Ευρωπαϊκή Ενωση να σταματήσει να είναι ουραγός των διπλωματικών εξελίξεων, των διεθνών εξελίξεων και να αναλάβει ενεργές διπλωματικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της εισβολής και την ειρήνη στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως η παραχώρηση καθεστώτος προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία έχει νόημα μόνο αν εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Συμπλήρωσε μάλιστα πως «οι κυρώσεις έχουν νόημα μόνο όταν πιέζουν αποτελεσματικά για τον τερματισμό των πολεμικών επιχειρήσεων τη Ρωσία. Οταν οι κυρώσεις πλήττουν περισσότερο αυτούς που τις επιβάλλουν από ό,τι αυτόν που τις υφίσταται, τότε δεν μπορεί να είναι το μόνο μέσο για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Οσον αφορά την οικονομική κρίση, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να υπάρξει αναστολή και αναμόρφωση του πλαισίου του χρηματιστηρίου ενέργειας και πλαφόν στα κέρδη των παραγωγών στη χονδρική αγορά ρεύματος. Ταυτόχρονα, να επεκταθεί η ρήτρα διαφυγής και να διευρυνθεί το Ταμείο Ανάκαμψης τόσο σε χρονική διάρκεια όσο και σε υλικούς πόρους. Ενημέρωσε επίσης και για την κλιμάκωση της ρητορικής έντασης από την πλευρά της Τουρκίας.

Με στόχο την ειρήνευση στην Ουκρανία και τη μείωση του κόστους ενέργειας – Στη σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογικός πυρετός

Στη γραμμή που χάραξε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, πως ο πρωθυπουργός πρέπει να ανακοινώσει ημερομηνία εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησαν ήδη την προεκλογική εκστρατεία. «Δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να προσπαθεί να πάμε σε εκλογές σε συνθήκες σιγής ασυρμάτου. Αυτό θέλει να κάνει, να μη μιλάει κανείς και η αντιπολίτευση να μην κάνει αντιπολίτευση», δήλωσε η Εφη Αχτσιόγλου στον ΣΚΑΪ.

Η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο ethnos.gr, ανέφερε: «Δεν μπορώ να μη σχολιάσω και τις δικαιολογίες του κ. Μητσοτάκη, ότι ο ίδιος θα ήθελε να εξαντλήσει την τετραετία, αλλά δεν τον αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. γιατί κάνει αντιπολίτευση. Θέλει πολύ θράσος να μας κάνει μαθήματα “λογικής και μέτρου” αυτός ο οποίος δεν δίστασε να φορέσει την περικεφαλαία του μακεδονομάχου και να κατεβάσει το κόμμα του σε συλλαλητήρια μαζί με τη Χρυσή Αυγή, θυσιάζοντας το συμφέρον της χώρας μας στον βωμό της ψηφοθηρίας και του κομματικού του συμφέροντος».

Μιλώντας για το θέμα των συμμαχιών στον ΣΚΑΪ, ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως οι διαφορές με το ΜέΡΑ25 είναι ουσιαστικές, ωστόσο διερωτήθηκε, σε περίπτωση πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ, «ποιος θα αρνηθεί τη συνεργασία από την προοδευτική πολιτική οικογένεια – και αυτό δεν πάει στον καθένα χωριστά, πάει και στον κ. Ανδρουλάκη και στον κ. Κουτσούμπα και στον κ. Βαρουφάκη». Στα περί «τραμπισμού» του ΣΥΡΙΖΑ, που κατήγγειλε ο Γιάννης Οικονόμου, από την Κουμουνδούρου απάντησαν πως «ο κ. Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά πως το πάρτι έφτασε στο τέλος του. Και τώρα στο τέλος θα γίνει πιο επικίνδυνος από ποτέ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή