Θεωρείο: Οι διακοπές του Μαξίμου

Θεωρείο: Οι διακοπές του Μαξίμου

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική πλευρά δεν πήρε είδηση τι έκαναν οι Τούρκοι, οι οποίοι τελικά κατοχύρωσαν την ονομασία Turkaegean μέσω της Επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EUIPO) και έτσι μπορούν να διαφημίζουν τις ακτές τους ως Τουρκο-Αιγαίο έως το 2031. Ενα ρεπορτάζ που έκανα μου δείχνει πως στις δύο επιτροπές την Ελλάδα εκπροσωπούν δύο Ελληνίδες· η Θεοδώρα Σιμιτσή και η Ελένη Μίσκου. Οι κυρίες αυτές, ωστόσο, τοποθετήθηκαν προσφάτως –Μάιο 2022–, άρα δεν έχουν ευθύνη. Πριν από αυτές υπήρχαν άλλοι εκπρόσωποι της χώρας, που είχαν τοποθετηθεί από τη γ.γ. Εμπορίου. Ονόματα δεν κατάφερα να βρω, αλλά σίγουρα θα γνωρίζει ο γ.γ. Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, στον οποίο έδωσε χθες εντολή ο Αδωνις Γεωργιάδης να διενεργήσει ΕΔΕ για να μάθουμε ποιος φταίει για αυτή τη σοβαρή παράλειψη.

Οι διακοπές του Μαξίμου

Το Μαξίμου φέτος θα πάει συγκεκριμένες ημερομηνίες διακοπές. Οπως λένε οι πληροφορίες της στήλης, άπαντες στο νεοκλασικό της Ηρώδου Αττικού προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους έως 15 Αυγούστου, καθώς μετά πρέπει να είναι στις θέσεις τους. Ο λόγος προφανής: το ενδεχόμενο εκλογών τον Σεπτέμβριο είναι πάντα πάνω στο τραπέζι.

Ταξίδι του ξίφους

Ο συνωστισμός επισήμων στην ορκωμοσία νέων σημαιοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού δημιούργησε μια χαριτωμένη εικόνα, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο το ξίφος παραδίδεται από χέρι σε χέρι βάσει ιεραρχίας και τελικά αποδίδεται στον νέο σημαιοφόρο. Ετσι από τον διοικητή πήγαινε στον αρχηγό ΓΕΝ, μετά στον Α/ΓΕΕΘΑ, έπειτα στον υπ. Αμυνας, μετά στην ΠτΔ, η οποία το παρέδιδε στον απόφοιτο.

Ντέρμπι

Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη Β΄ Πειραιά δημιουργεί συνθήκες «ντέρμπι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. σε μια εκλογική περιφέρεια που παραδοσιακά η Κεντροαριστερά βγαίνει πρώτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, σε πρόσφατη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε από το 38% στις εκλογές του 2019 στο 27%-28%, η Ν.Δ. από το 30% στο 25%-26% και το ΚΙΝΑΛ από το 5% ανεβαίνει στο 12%-13%. Αποτέλεσμα, το κυβερνών κόμμα να κρυφοκοιτάζει ακόμα και την πρώτη θέση.

Επόμενη φάση

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση σήμερα του ΕΟΔΥ στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το θέμα είναι η παρουσίαση του έργου και των δράσεων των ΚΟΜΥ στα δύο χρόνια του κορωνοϊού και η οργάνωση στη νέα φάση της πανδημίας. Η παρουσίαση θα γίνει από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θ. Ζαούτη και τον προϊστάμενο Δ/νσης Ετοιμότητας και Απόκρισης, Σπ. Σαπουνά.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή