Διενέργεια ΕΔΕ σχετικά με το σήμα «Turkaegean»

Διενέργεια ΕΔΕ σχετικά με το σήμα «Turkaegean»

Η διεξαγωγή Eνορκης Διοικητικής Εξέτασης από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης αποτελεί το επόμενο βήμα εκ μέρους της κυβέρνησης με αφορμή την καταχώριση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξέλιξη η οποία πυροδότησε εντονότατες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διεξαγωγή Eνορκης Διοικητικής Εξέτασης από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης αποτελεί το επόμενο βήμα εκ μέρους της κυβέρνησης με αφορμή την καταχώριση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξέλιξη η οποία πυροδότησε εντονότατες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Είχε προηγηθεί η εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου Ι. Οικονόμου δήλωση πως η χώρα μας θα κάνει προσφυγή κατά της σχετικής απόφασης της επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. Χθες με νέες δηλώσεις του (ΣΚΑΪ) ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για απόφαση μιας επιτροπής «με έδρα την Ισπανία, η οποία “δεν παράγει πολιτικά ζητήματα”», επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για μια «αθέμιτη εμπορική πρακτική που θα προσβληθεί και θα αποκατασταθεί». Η ΕΔΕ που ανακοινώθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα διενεργηθεί «για τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γ.Γ. Εμπορίου», και διατάχθηκε «επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες».

Σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ και για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, στη σκιά της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Για «κρεσέντο υποκρισίας» του κ. Αδ. Γεωργιάδη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «αυτοί που δεν θα έλεγαν ποτέ “Βόρεια Μακεδονία” έδωσαν στην Τουρκία το “Turkaegean”». Αντίστοιχα σχόλια έκανε χθες στη Βουλή και ο κ. Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε συνεδρίαση για νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος. «Προκαλεί ποικίλα ερωτηματικά η αδικαιολόγητη ολιγωρία υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης για την κατοχύρωση του σήματος “Turkaegean” από τον Οργανισμό Τουρισμού της Τουρκίας και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ. «Η έγκριση και καταχώριση από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EUIPO) της ονομασίας “Turkaegean” ως “εμπορικού σήματος” της Τουρκίας μέχρι το 2031 δεν είναι ούτε τυπική, ούτε “αθώα” απόφαση», υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χθες στη Βουλή αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Είμαστε ανήσυχοι γιατί ο πρόεδρος Ερντογάν προβάλλει συνεχώς νέες απαιτήσεις, επιχειρώντας να νομιμοποιήσει παράνομα σχέδια της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας». Απαντώντας ο κ. Οικονόμου σημειώνει: «Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας διασπείρει ψέματα, την ώρα που ο πρωθυπουργός εκπροσωπεί την Ελλάδα σε κομβικής σημασίας συνόδους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή