Γεωργιάδης για «Turkaegean»: Ζητώ συγγνώμη, σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η ΕΔΕ

Γεωργιάδης για «Turkaegean»: Ζητώ συγγνώμη, σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η ΕΔΕ

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες που δικαιούται προκειμένου να καταργηθεί η κατοχύρωση του όρου «Turkaegean».

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγγνώμη ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον όρο «Turkaegean» που κατοχυρώθηκε από την Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες του υπουργείου Ανάπτυξης και τα αποτελέσματά της θα γνωστοποιηθούν στον ελληνικό λαό.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες που δικαιούται προκειμένου να καταργηθεί η κατοχύρωση.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός εξήγησε ότι πρόκειται για εμπορικό ζήτημα και δεν δημιουργείται θέμα εθνικής κυριαρχίας. Μάλιστα, όπως είπε, 25 χρόνια τώρα η Τουρκία διαφημίζει με καταχωρήσεις στον τουρκικό και διεθνή τύπο το τουρκικό Αιγαίο.

«Το καινούριο είναι ότι brand-αρε το σήμα “Turkaegean”. Κακώς. Δεν λέω καλώς. Το ξεκαθαρίζω και θα κάνω τα πάντα για να το αποτρέψω», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως υποστήριξε, ένας υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης δεν ενημέρωσε έγκυρα ούτε τον ίδιο ούτε την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το θέμα αυτό. Αρνήθηκε ότι φέρει ο ίδιος πολιτική ευθύνη για κάτι που «δεν έμαθα ποτέ».

Για την κατοχύρωση από την Επιτροπή της ΕΕ του εμπορικού όρου «Turkaegean», ο υπουργός ανέφερε ότι «του δίνουμε μεγαλύτερη σημασία από όσο πρέπει» και ότι πρόκειται για έγκριση σε πολύ χαμηλό υπηρεσιακό επίπεδο, και σίγουρα όχι σε πολιτειακό επίπεδο.

Καταλήγοντας, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη για το όλο ζήτημα: «Λυπούμαι πάρα πολύ για αυτό που συνέβη, ζητώ συγγνώμη από όσους στεναχώρησα για το ότι συνέβη αυτό το πράγμα, αλλά δεν είχα καμία απολύτως ενημέρωση, το έμαθα αφού είχε συμβεί».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή