Θεωρείο: Το «μυστικό» Μπάιντεν – Καρλούτσου

Θεωρείο: Το «μυστικό» Μπάιντεν – Καρλούτσου

Το προεδρικό μετάλλιο της Ελευθερίας, θα απονείμει ο πρόεδρος Μπάιντεν στον πρεσβύτερο Αλ. Καρλούτσο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ανώτατο παράσημο των ΗΠΑ, το προεδρικό μετάλλιο της Ελευθερίας, θα απονείμει ο πρόεδρος Μπάιντεν στον πρεσβύτερο Αλέξανδρο Καρλούτσο, στις 7 Ιουλίου. Πρόκειται για μια εξαιρετική τιμή, την οποία ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος, τονίζοντας μάλιστα πως στα 50 χρόνια που ο πατήρ Καρλούτσος υπηρέτησε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής ως ιερέας συμβούλευσε πολλούς Αμερικανούς προέδρους. Το παράσημο έχουν λάβει μετά θάνατον οι Στιβ Τζομπς και ο πρώην γερουσιαστής Τζον Μακ Κέιν. Και ένα μυστικό που ξέρουν λίγοι: εκτός της μεγάλης προσφοράς του, ο Καρλούτσος συνδέεται με προσωπική στενή φιλία με τον Μπάιντεν, η οποία σφυρηλατήθηκε στην πιο δύσκολη περίοδο στη ζωή του Αμερικανού προέδρου. Οταν έχασε τον γιο του και ήθελε να εγκαταλείψει οριστικά την πολιτική, ο Καρλούτσος βρέθηκε στο πλευρό του παίζοντας καθοριστικό ρόλο.

Ελληνοτουρκικός «πόλεμος» στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει μόνο ελληνοαμερικανικό λόμπι, αλλά και τουρκικό. Πληροφορίες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού λένε πως οι Τούρκοι των ΗΠΑ προσπάθησαν να πιέσουν τον Λευκό Οίκο να αποδεχθεί το αίτημα για αναβάθμιση των F-16. Μετά τη δήλωση Μπάιντεν, πάντως, η πρώτη αντίδραση προήλθε από τους δύο Ελληνοαμερικανούς Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλιωτάκης, αναδύοντας τον υπόγειο ελληνοτουρκικό «πόλεμο» στις ΗΠΑ. Οι δύο βουλευτές πάντως είναι Ρεπουμπλικανοί και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Άδειασμα σε Βαρουφάκη

Το ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης άνοιξε εντός της εβδομάδας παράθυρο… συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα δώρο για το Μαξίμου που το περίμενε εδώ και αρκετό καιρό. Ο Τσίπρας έχει αντιληφθεί ότι η Ν.Δ. στοχεύει τον πρώην συνεργάτη του και φρόντισε με τη συνέντευξή του (Οpen) να τον αδειάσει με το γάντι. Ερωτηθείς σχετικά εάν θα έκανε νέα συνεργασία μαζί του, αρκέστηκε να πει «ας δούμε πρώτα αν μπει στη Βουλή».

Διόρθωση

Στο χθεσινό φύλλο η «Κ», βασιζόμενη στις πληροφορίες που προέρχονταν από ανώτατες δικαστικές πηγές αργά το βράδυ της Πέμπτης, ανέφερε στο ρεπορτάζ της ότι ο κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος και η κ. Ελένη Τουλουπάκη παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο για την ενοχοποίηση των πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis. Πληροφορίες όμως που, όπως προέκυψε χθες, ήταν αναληθείς και η «Κ» απολογείται γι’ αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή