Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη – Πομπέο

Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη – Πομπέο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πρόγευμα εργασίας σε φιλικό κλίμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μάικ Πομπέο.

Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη – Πομπέο-1

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ευημερίας και αυτήν τη στιγμή την έχουμε χάσει»

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ευημερίας και αυτήν τη στιγμή την έχουμε χάσει», ανέφερε χθες από το βήμα του Economist ο τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, μιλώντας για ένα παγκόσμιο περιβάλλον εξαιρετικά υψηλών προκλήσεων τόσο για τη γεωπολιτική σκηνή όσο και την οικονομία.

«Για να τελειώσει αυτός ο πόλεμος χρειάζεται σίγουρα διπλωματία, όμως το μόνο που ενδιαφέρει τον Πούτιν είναι η ισχύς και το ρίσκο», τόνισε ο κ. Πομπέο, ο οποίος επεσήμανε ότι η Δύση συνολικά δεν εξάντλησε τα περιθώρια αποτροπής της ρωσικής επιθετικότητας, μεταξύ άλλων, με τις επιλογές της στον ενεργειακό τομέα.

Σημείωσε δε -ασκώντας εμμέσως κριτική- ότι η Ρωσία ανέλαβε δράση στην Ουκρανία, και στις δύο περιπτώσεις (σ.σ. Κριμαία), με τους Δημοκρατικούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς αν θα διεκδικούσε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ακόμη κι αν ο Ντόναλντ Τραμπ θέσει επίσης υποψηφιότητα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί στην αρχή του 2023.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή