Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραμένει στη φυλακή ο Λαγός

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραμένει στη φυλακή ο Λαγός

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του να αποφυλακιστεί επειδή έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή παραμένει ο Ιωάννης Λαγός, ευρωβουλευτής που είχε εκλεγεί με τη Χρυσή Αυγή και διατηρεί σε αναστολή λόγω καταδίκης την ιδιότητά του, μετά την απόρριψη της αίτησής του για αποφυλάκιση, που κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, όπου εκδικάζεται, σε δεύτερο βαθμό, η δίκη της Χ.Α. για την εγκληματική δράση της.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε το αίτημα του καταδικασμένου σε πολυετή κάθειρξη Ιωάννη Λαγού, όπως και άλλων πολιτικών στελεχών της Χ.Α., καθώς επίσης απέρριψε ανάλογο αίτημα και για άλλους τρεις καταδικασθέντες. Ανάμεσα σε αυτούς το στέλεχος της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα Αναστάσιος Πανταζής και οι Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και Γιώργος Σταμπέλος.

Ολοι είχαν προβάλει ως βασικό επιχείρημα του αιτήματός τους πως λόγω της συνεχιζόμενης κράτησής τους, ο καθένας για άλλο λόγο, έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, η οποία δεν μπορεί να αναστραφεί.

Ο Ιωάννης Λαγός, από τους λίγους που παρίστανται στο δικαστήριο, καθώς πολιτικά και περιφερειακά στελέχη της Χ.Α. δεν εμφανίζονται καν στο ακροατήριο, με το άκουσμα της απόφασης για την απόρριψη του αιτήματός του χειροκρότησε με δηκτική διάθεση, ενώ ο συνήγορός του Κων. Πλεύρης έκανε λόγο για «πολιτικό κρατούμενο λόγω των ιδεών του».

Και ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής για την εγκληματική δράση πολιτικών και άλλων στελεχών της βρίσκεται μόλις στην αρχή, το δικαστήριο αναμένεται να κρίνει επί της ουσίας αν η διαδικασία θα συνεχιστεί ή όχι.

Και τούτο διότι ο άλλοτε αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος έχει υποβάλει αίτημα αναβολής, καθώς νοσηλεύεται σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, έπειτα από πολύμηνη παραμονή του σε ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού. Το αίτημα Μιχαλολιάκου θα κριθεί στις 26 Ιουλίου, οπότε και θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία. Αν το αίτημα γίνει δεκτό, η δίκη θα διεξαχθεί αργότερα, σε χρόνο που θα προσδιοριστεί εκ νέου, άλλως θα συνεχιστεί κανονικά. Αλλωστε, η δίκη αυτή αναμένεται, εκ των πραγμάτων, να κρατήσει καιρό, πάντως όχι πεντέμισι χρόνια που κράτησε εκείνη του πρώτου βαθμού!

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή